TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

V sobotu 26.5.2007 se na nové in-line dráze sporto…(import z brusle.info/blog)

V sobotu 26.5.2007 se na nové in-line dráze sportovního areálu Na Korunce v Praze 9 Běchovicích uskutečnil první závod „RUSSEL ATHLETIC FREE SKATING 2007“
Bohužel ranní dešťové přeháňky odradily pravděpodobně velkou část závodníků zejména z nejmladších kategorií,kde jsme očekávali vyšší účast zvláště domácích závodníků a tak se zlepšujícím se počasím úměrně narůstal i počet jezdců,který se celkově vyšplhal ke čtyřem desítkám,dík patří hlavně účastníkům nejprestižnější kategorii speed na 10 km,kde startovalo nejvíce závodníků..
Ale od začátku v prvním závodě dětí do 6 let na trati 333 m se mezi sebou utkali v končící dešťové přeháňce jen dva závodníci a bojovným výkonem zvítězil Matyáš Mrkous v čase 1:47 před Zuzkou Turnajovou
V kategorii 7 -11 let /1000 m/se postavili na start ještě mokré trati 4 závodníci převaha děvčat nebyla viditelná jen na startu,ale i v cíli a jediný zástupce „silného pohlaví“ skončil na bramborové příčce celkově projela první cílem místní Katka Urbanová/3:11/ za ní s odstupem necelých 5 vteřin druhá Markéta Štruncová a třetí místo obsadila Nela Veverková,pole pak uzavíral jediný chlapec Patrik Zeman
V dalším závodě pro 12 až 16 leté na trati 3000 m se projevil odstup pravidelně trénujícího Tomáše Pálenského/5:40/ od ostatních fittnes závodníků,kterým vítěz nadělil 2 okruhy a suverénně si tak dojel pro zlatou medaili souboj o druhé místo mezi Vaškem Urbanem/7:00/ a Michalem Štruncem musela řešit cílová kamera a ta rozhodla pro prvně jmenovaného v dívkách si dojela pro vítězství s převahou Helena Mikulášová.
Ve fitness závodě na 5000 m se od prvních metrů utvořila silná šestičlenná skupina ze které v konečné fázi závodu odstoupil už jen Pavel Zajpt,celý balík kompaktně kroužil ve vláčku celých 5 kilometrů ostatní fittnesáci pozorovali čelo závodu s odstupem i několika kol..O pořadí se tak rozhodovalo až v cílovém spurtu v němž zvítězil P.Gbelec /10:34/před druhým Patrikem Forejtem a třetím Jardou Hroudou se čtvrtou pozicí celkově se musel spokojit Jiří Hejna,jediná žena Marcelka Karová se udržela celou trasu v první skupině a zaslouženě si tak dojela pro prvenství.
Speed závod na 10000m byl závodem zcela odlišným zvítězil Jaroslav Zika v čase 19:55:03 a stejně jako první žena Katarina Krejčíková/21:45,72/ předvedli jízdu stylem start-cíl.Boj probíhal v mužské kategorii o druhé místo kde se střídali členové místního oddílu Sokol Běchovice II. Michal Nepovím/20:21,60/ a Tomáš Havel/20:32,30/ nakonec měl více síly v cíli prvně jmenovaný, v ženách se na dalších místech s odstupem umístily Dagmar Anderová a Maria Rybová.
Vyhlášení vítězů,kdy ceny předával starosta MĆ Praha Běchovice J.Santolík bylo už jen tečkou za vydařeným dopolednem/ač zpočátku díky dešti trochu uplakaným…/ a protože byly závody dělené ještě do dalších kategorií dostaly se ceny na každého,děkujeme tímto všem zúčastněným a věříme že si najdou cestu do Běchovic na nový ovál i na další závod,který se nově vznikající in-line oddíl Sokol Běchovice II. chystá v tomto roce pořádat.

Odpoledne pak proběhl závod štafet v rámci Russell Athletic Byrokrat Cup .a závěrečná párty kde bylo možno doplnit tekutiny a posilnit se grilovanou krůtou a dalšími pochutinami.

Fotogalerie a výsledky na www.freesport.cz a na www.sokolbechovice.cz

Přiložené fotografie nafotila Kamila

Těšíme se na Vás všechny na naší dráze
Sokol Běchovice II.
In-line oddíl