TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Bruslení v dešti

není ani tak skvělé, ani tak nemožné, jak se traduje.

Co je potřeba ?

  • brusle
  • déšť

To je v zásadě vše.

Napřed rizika.

Klouže to.

Samotný mokrý asfalt není nic tragického. Pokud se přidá prach/bahno/listí, je to ztracené. Nedá se pořádně ani odrazit, ani rychle změnit směr, natož zastavit.

Je třeba hodně myslet dopředu a všechny změny rychlosti i směru plánovat hodně dopředu. A pak je vykonat velmi pomalu a plynule. Ano, hlavně plynule – čím plynulejší změny, tím menší pravděpodobnost, že to uklouzne. I když to samozřejmě není stoprocentní.

Ložiska.

Samotná voda nemá až tak destruktivní účinky. Pokud jsou ložiska namazaná a dobře zakrytovaná, rozhodně chvíli vydrží. Ale písek a další bordel, který se naplaví s vodou a v ložisku zůstane je na vině, že po pár jízdách v dešti se bude buď mohutně čistit, nebo rovnou měnit za nové.

Rýmička.

Není co dodat.

Údržba.

Nudná, pracná. U slušných ložisek propláchnout WD40 a nechat, jinak kdo se s tím chce rozebírat a čistit, jeho věc. Poměr ceny nových ložisek k bordelu a času, který je potřebný pro čištění je na vás. A pokud ty louže byly hodně hluboké, tak nechat botu uschnout i zevnitř na topení.

Klady ?

Občas spíše nutnost – déšť všude kolem, domů do sucha daleko. A protože ideální podmínky neexistují, je dost pravděpodobné, že to ložiska odnesou tak jako tak. Proč si to tedy neužít ?

Projíždět louže, slajdovat, brzdit všemi možnými způsoby, které na suchém asfaltu příliš ničí kola… představivosti se meze nekladou.

Jednou za čas to za nová ložiska stojí.

A proč o tom píšu ? Za poslední dva dny jsem byl dvakrát ne Letné a dvakrát jsem se domů vracel v dešti…

2010-06-01_20-15-38_010620102056

PS. Tohle už je moc :)