TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Bruslaře na Ladronce čeká delší trasa

MBB33f4e3_ladr

Ladronka, oblíbená dráha bruslařů na Praze 6, je o téměř kilometr a půl delší. Oficiálně by se rozšířená trasa měla otevřít do konce června. Cyklisté či maminky s kočárky se novým podchodem budou moct dostat až do obory Hvězda, aniž by museli překonávat frekventovanou křižovatku. 
slavností otevření prodloužené in-line dráhy do konce června.

Původní dráha ve tvaru oválu je dlouhá 3 400 metrů. "Dráhu jsme rozšířili až k Vypichu. Zvětšený ovál je nyní 4 229,5 metru dlouhý," řekl iDNES.cz mluvčí Prahy 6 Martin Šalek.

Číslo 4 229,5 není náhodné. "Je to rovná desetina maratonského běhu," vysvětluje číselnou symboliku Šalek s tím, že letos je to přesně 2 500 tisíce let od bitvy u Marathonu.

Radnice se tedy rozhodla zvětšit původní ovál o necelý kilometr. Směrem ke Kauflandu pak ještě nechali postavit 600 metrů dlouhou odbočku. Z hlavního okruhu se na ní bruslaři dostanou pomocí nově postaveného podjezdu pod Kukulovou ulicí.

Druhým nově vybudovaným podchodem, tentokrát pod Karlovarskou ulicí, se cyklisté či maminky s kočárky mohou přemístit až do obory Hvězda.

Rozšíření frekventované in-line dráhy stálo 60 milionů, většinu se ale podařilo radnici získat z evropských fondů. "Počítáme i s dalším zatraktivněním Ladronky, ale zatím je to spíše ve fázi nápadů. Ale do srpna tu chceme postavit vyhlídkovou terasu," nastínil jeden z plánů Šalek.

via idnes.cz