TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Freestyle mistrovství ČR – pravidla

FSKlub zveřejnil podrobná pravidla nadcházejícího mistrovství ČR. Jsou tak podrobná a přesná, že jsem jich polovinu nepochopil.

http://www.fsklub.cz/mistrovstvi-fs/43-oficialni-pravidla-freestyle-brusleni.html

Co mě zaujalo (zcela vytrženo kontextu):

  • doporučujeme zdravotní prohlídku
  • Účastník závodu musí mít umístěné viditelně startovní číslo
  • Organizátoři budou mít jiný typ triček, aby byli rozpoznáni
  • Zvedač kelímků má za úlohu zvedat kelímky po každé dokončené jízdě závodníka, jakmile dostane povolení od rozhodčího pro technické kritérium.
  • Rychlost slalomu je průměrná rychlost jízdy jezdce v slalomu.
  • Povinné triky:
    V rámci penalizace jsou hodnoceny i povinné triky. Povinné triky jsou triky zařazené do 5 seskupení příbuzných triků (tzv. „rodinky“) a musí splňovat pravidla provedení tak, aby nebyly penalizovány. V zásadě musí být alespoň 1 trik z každé skupinky proveden na minimálně 4 kelímkách nebo 2 otočkách.
  • Za každé neprovedené seskupení triků („rodinku“) z 5 možných dostane jezdec penalizaci 1 bod. Za nesplnění ani jednoho seskupení tedy obdrží penalizaci -5 bodů.
  • Kritérium hudby je rozděleno na rytmus a melodii. Maximální bodové ohodnocení je 20 bodů (10 bodů za každé).

Takže tak. Už je to maga oficiální akce. Včetně povinných triků. Kampak zmizel ten freestyle ?

A jako perlička na závěr:

FSK, o.s. si vyhrazuje autorská práva na tato oficiální pravidla ve freestyle bruslení v české mutaci. Použití těchto textů je podmíněno souhlasem autora – Mgr. Lenky Buchcárové. Porušení tohoto práva bude postihováno dle zákona č. 121/2000 Sb., Autorský zákon.

Oficiální ? Cožeto ? Buď je to čeká mutace nějakých (nechce se mi dohledávat) cizojazyčných pravidel, které si může přeložit vcelku kdo a jak chce. A formulace bude postihováno – no, pěkné. Ale jo – když už si udělali Mistrovství ČR, ať do s oficialitami dotáhnou do konce.