TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Trochu v předstihu ode mě a Lenky: A …(import z brusle.info/blog)

Trochu v předstihu ode mě a Lenky:

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

A do nového roku s heslem: Končím s altruismem. Lidé jsou v převážné většině svině a je škoda pro ně cokoliv dělat. Klíčové slovo: misantrop.
Takže štastné a veselé.

Student vylepšil kolečkové brusle NOVINKY Z VYS…(import z brusle.info/blog)

Student vylepšil kolečkové brusle

NOVINKY Z VYSOKÉ ŠKOLY V LIBERCI Liberecká technická univerzita dvakrát výrazně uspěla v prestižní soutěži Cena Inovace. Hospodářská fakulta v kategorii Best Partnership díky přeshraniční spolupráci a Josef Ďuriš s projektem vylepšení in-line kolečkových bruslí

Liberec – Druhé místo v prvním ročníku speciální soutěže „Cena Inovace STUDENT 2008“ získal student druhého ročníku Fakulty strojní Technické univerzity v Liberci Josef Ďuriš za projekt Inovace in-line kolečkových bruslí.

Josef Ďuriš se zaměřil na vyřešení nerovnoměrného opotřebování koleček na in-line bruslích a svůj úspěšný projekt realizoval ve spolupráci s Hochschule Zittau – Görliz. „Díval jsem se, jak bruslaři při odrazu napínají nohy, a do kontaktu s podložkou se tak dostává jen přední kolečko. Člověk se odráží do strany a přední kolečko se ve srovnání dalšími podstatně více obrušuje. To poslední se prakticky neobrušuje vůbec. Napadlo mě, že bych mohl tento problém vyřešit,“ řekl student druhého ročníku libereckého magisterského oboru „Inovační inženýrství“.

Pozn. Tik: nevim, jak to dělá, ale já mám nejvíc ojeté poslední dvě kola…

Liberecký vysokoškolák vylepšil in-line brusle Josef Ďuriš tak do studentské soutěže přihlásil novou konstrukci in-line kolečkových bruslí

Rozdíl je v tom, že podvozek není k botě uchycen celý, ale jen vepředu, a bota se tak může pohybovat. Konstrukce je opatřena také speciální pružinou zajišťující návrat boty na podvozek.

„Ve fázi odrazu je noha sice ve stejné poloze jako předtím, ale v kontaktu s asfaltem jsou nyní neustále všechna kolečka. Tlak se roznese na větší plochu, kolečka se už tolik nesjíždějí,“ vysvětlil svůj nápad připravený k patentování Josef Ďuriš.

Dodal, že při práci využíval modely vytvořené v konstrukčním programu Catia, který používal na Hochschule Zittau.

Hlavní součástka byla pro prototyp vyřezaná vodním paprskem z duralu. Na každou brusli jsou potřeba dvě.

V sériové výrobě by se ale podle Josefa Ďuriše volilo levnější vystřihování z plechu. Do řešení svého projektu se zabral natolik, že se dokonce rozhodl ho dotáhnout do konce ve své diplomové práci.

Pozn. Tik: Silně mi to připomíná klasické "klapačky". Ale nechám se překvapit. Zatím se nedovedu představit přenos síly odrazu (uch…už mluvím jak rychlobruslař) po celou dobu záběru.
A ještě mě napadá kacířská myšlenka: tolki času a energie věnované na výzku a výrobu vs. současná cena za několik koleček…

Pořadatele soutěže návrh studenta Ďuriše zaujal také proto, že je směrován pro volnočasové aktivity v Euroregionu Nisa.

Lepší brusle využijí lidé nejen v pohraničí „Inovované in-line brusle jsou jako dělané na míru pro využití cyklostezek v příhraniční oblasti. Zejména v Německu jsou tyto stezky velmi pěkné a mají dobrý povrch. My v Čechách máme ještě hodně co dohánět,“ uvedla koordinátorka české části ERN a vedoucí sekretariátu Akademického koordinačního centra Euroregionu Nisa (ACC).

JAROSLAVA KOČÁRKOVÁ

U-rampa pod Juliskou Už je to hodně ojetých kole…(import z brusle.info/blog)

U-rampa pod Juliskou
Už je to hodně ojetých koleček, co jsem v ní jezdil. O to víc mě překvapilo, že stále ještě stojí. Ale v jakém stavu. Cedule zákaz vstupu, momentální kompost a rozpadlá konstrukce.
Nevím, v čí kompetenci je (či byla), ale v dohledné době to nevypadá na využití…

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Ten kopec vypadá luxusně (viz video)…(import z brusle.info/blog)

Ten kopec vypadá luxusně (viz video)

Zavítal jsem na www.points.cz – a hele, už jsou ta…(import z brusle.info/blog)

Zavítal jsem na www.points.cz – a hele, už jsou tam brusle 2009. A musím říci, že jsem si vybral. Nejspíš The Don. No, drsný název (však musím být drsný, abych mohl diskutovat na ladronce, ne ?) ale výborný vzhled blíže k předloňským soulslideům. Doplněno o vyzkoušený rám (odhadem slitiny hliníku).
Sice bota vypadá dost vysoká (k čemu to zrovna mě je), ale i tak…

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Il Capo je takové…moc éterické.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Co se týče bruslochrt, tak nevím, jestli je to úhlem záběru, ale ty brusle mi přijdou divné. Hodně dlouhý nárt a podivný komín. ALe při pohledu z boku to jistě může vypadat jinak.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Uvolnila se následující uživatelská jména: anet…(import z brusle.info/blog)

Uvolnila se následující uživatelská jména:
anettkach, biko, upir, stejlen, jirinavratil, Kvetka, workspositionsro, Aene, Firrel, Hana, MCH.

Po prvním díle "Idiotem snadno a rychle"…(import z brusle.info/blog)

Po prvním díle "Idiotem snadno a rychle"  tu máme pokračování ve stejném duchu. Takže v případě zájmu do toho:

Ostrava bude hostitelem světových in-line bruslařů…(import z brusle.info/blog)

Ostrava bude hostitelem světových in-line bruslařů
Ostrava – Milovníci jízdy na kolečkových bruslích dostanou příští rok šanci závodit i fandit skutečným přeborníkům této sportovní disciplíny. Ostrava se totiž zapíše jako historicky první české město mezi světová centra in-line bruslení.
„Krajské město bude hostitelem závodu Světového poháru v in-line maratonu,“ říká mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská a dodává, že Světová federace in-line bruslení FIRS už potvrdila i termín. Závodit se bude 7. června 2009.
„To je super, určitě půjdu fandit. Sledovala jsem i loňské mistrovství České republiky, které se jelo u nás na Hlavní třídě,“ říká obyvatelka OstravyPoruby Jana Navrátilová.
Podle Jindřicha Paříka, generálního sekretáře Českého svazu kolečkového bruslení, je zařazení ostravského závodu do světové série velkým úspěchem české in-line diplomacie a mezinárodním uznáním pořadatelských schopností LifeInLine týmu. „Umístění závodu je také oceněním mimořádné podpory ostravské radnice, která se zasluhuje o rozvoj in-line bruslení,“ míní Pařík.
„Vážíme si zařazení Ostravy do seriáluWorld Inline Cup. Sportovní akce zvyšují prestiž našeho města. Pomůžeme připravit takové podmínky, aby se k nám všichni rádi vraceli,“ slibuje náměstek ostravského primátora Lubomír Pospíšil.
Ostrava získala v bruslařských kruzích dobré renomé hned po vstupu do seriálu Nestlé LifeInLine Tour v roce 2007, kdy hostila mistrovství České republiky. Výbornou trať a skvělou diváckou kulisu ocenila i nejlepší světová bruslařka Martina Sáblíková, která tu zvítězila.
V červnu se sice pojede o body do světového poháru, ale nebudou chybět ani závody pro veřejnost.

http://www.anti-santa.cz …(import z brusle.info/blog)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
http://www.anti-santa.cz

Bleskově: Hala pro zimní inline bruslení je zajišt…(import z brusle.info/blog)

Bleskově: Hala pro zimní inline bruslení je zajištěna v areálu PVA Letňany. Startujeme 3. 1. 2009. Další informace již brzy na 4+4.
Update: ono to až tak jisté není…
Update2: ono to vůbec neni ani trochu jisté…

Stránka 1 z 212