TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

250 za projetí se Stromovkou ?

Není problém – PIM je tu pro vás.

In-line Party

Buďte moderní a fit – přidejte se k In-line Party. Start je před Marathon Sport Expo a dále trať vede skrz největší park ve městě, Stromovku. Jedná se o nesoutěžní událost určenou bruslařům všech kategorií, kteří propadli tomuto krásnému sportu.

8 květen 2010, 14h, 6,5 km, 250 Kč startovné.

No nekupte to.

O lavičko

která jsi sloužila všem sportovcům na Letné patnáct let – jak asi vypadáš ?

2010-04-30_16-30-04_300420101835 2010-04-30_16-29-44_300420101834

Velmi dobře. Rozhodně jsi dopadla lépe, než schody pár let po rekonstrukci.

A to jsem schválně vybral tu nejzničenější, která tam je. Resp. kterou skejťáci nestačili rozebrat, odnést, rozlámat a naházet do křoví.

Blanka. Letná. Rekonstrukce

Na co asi lidé mysleli, když je napadlo tohle.

2010-04-30_15-58-30_300420101833 2010-04-30_15-57-54_300420101831 2010-04-30_15-58-10_300420101832 

Napřed úzký asfalt, uprostřed cosi a pak úzký asfalt a široká dlažba. V souhrnu nevhodné pro chodce, kola i bruslaře jak samostatně, tak společně.

Vynikající. To, že byla šance odklonit dopravu z Letné a nechat  pro auta pouze jeden pruh padla. Plánovaná a realizované jsou dva pruhy tam a dva pruhy zpět. A v návaznosti na to byla možnost udělat opravdu velký okruh pro bruslení a sporty – kolem celé Letenské pláně.

Auta v tunelu, na povrchu lidé.

Tak takhle to nebude.

Aktualizováno 9.5. 2010

080520101852

Takhle to končí – nájezdem jak pro kamion.

GPS díl druhý http://b.tik.cz/archives/535/buddyw…(import z brusle.info/blog)

GPS díl druhý

http://b.tik.cz/archives/535/buddyway-com

Vypadá to, že jsem nalezl co jsem hledal. Ale i přesto díky za tipy u minulého postu

Buddyway.com

Takže GPSku mám, co takhle nějaké komfortní zpracování dat ? Ideálně se zaměřením na sport ? Celková vzdálenost, rychlost, průměr, maximální rychlost… víc ani nechci, ani nepotřebuju.

Na radu jsem zkusil Nokia Sport Tracker – ale ten na mém telefonu N73 odmítl startovat. S java aplikacemi nemám na Symbianu dobré zkušenosti. Takže něco nativního.

Spíše klady

Čirou náhodou jsem našel Buddyway. Vidím nahrání pozice a upload na server. Víc vcelku nic. Žeby ?

Hledání stránek, registrace a  upload dat přímo z mobilu. A hele – je to tam.

bdy1

Rozhodně oceňuji, že z dat to vytvoří mapu jak cesty, tak rychlosti a převýšení. Všechno přehledně. Zobrazení průměrné rychlosti a celkové vzdálenosti je standard. Ale třešnička na dortu – zobrazení maximální rychlost i s místem, kde ji bylo dosaženo. A druhá třešeň – pokud se dále motám na stejném místě, je to prohlášeno za odpočinek a trasa se tam nevykreslí. Nicméně při exportu do google earth je tam pojíždění po Letné kompletně.

bdy2

Mapy jsou primárně privátní, ale lze je i publikovat. Plus tuna nějakých zbytečných sociálních funkcí – to není zrovna můj kůň, takže nic. Nějak tam jdou i přiřazovat fotky k místům, ale to už je jedno.

Tak nějak mezi

Trochu mě děsily timeouty mezi mobilem a gpskou, ale obavy se ukázaly jako liché – po pár vteřinách se zařízení našla a mapa jela dál. Dokonce spojení přežilo i telefonní hovor, který třeba Locify dokázal spolehlivě dostat do kolen.

Občas asi bude nutné se podívat, jestli všechno funguje jak má. Což je nepohodlné. Kdyby aplikace uměla zapípat ve chvíli, kdy nemá signál z gps, nebylo by to špatné.

Na webu jsou i výlety publikované ostatními – dají se najít ty z okolí, i když úplně praktické a použitelné to není.

Spíše zápory

Je to zámořská aplikace – a nikdo netuší, kdy to provozovatele přestane bavit. Data jsou primárně někde na jeho serverech.

A druhé – musím vypínat gpsku dříve – přece jen zjistit, kde bydlím, je příliš jednoduché. Pravda, není to nic složitého ani tak, ale zase to nikomu nechci ulehčovat. Aspoň si tu adresu může napsat do vyhledávače…

Závěr

Na delší hodnocení je poměrně brzy – ale na první pohled a použití se mi buddyway moc líbí. Subjetivně poskytuje pro mě to, co potřebuji a neotravuje ničím jiným. Což neznamená, že musí vyhovovat každému.

Ale věřím, že pokud už svůj pohyb chcete zaznamenávat, buddyway za pokus stojí.

PS. Ta padesátka ve Stromovce byla ve chvíli, kdy už jsem viděl, že přede mnou na silnici trénuje stádo roztleskávaček. Takže tahle rychlost není v žádném případě definitivní na tomhle kopci  :)

Kdo první ?

Rekonstrukce Hradčanské přináší další výzvu pro kolečkáře –designově řešené vstupy do metra. Zatím je to uprostřed stavby, ale už dopředu můžeme vymýšlet, co za triky bude možné zajet.

2010-04-27_14-00-22_270420101812

Je ještě možné

říci, že co si lidé zaslouží, to mají ?

321

Když se dívám na tyhle ceny a vím, že jen rozumná kola a ložiska stojí tak 1500 Kč, tak vím, že za cenu pod tisíc kvalitní brusle opravdu neseženete. A ani ty předslevocé ceny na kvalitu nevypadají…

A dokud budu lidé tyhle sračky kupovat…

Slámu v hlavě

mají letenští skejťáci. Místo aby využilo desítky “přírodních” překážek, musí neustále rozebírat schody, protože nevyskočí výš než deset centimetrů.

To, že si rozebírají jeden z nejlepších spotů v Praze, nahrávají protivníkům včetně magistrátu, který na další opravu už dlouhodobě nemá peníze, je jim vcelku jedno.

Nabízí se otázka: byli jsme jiní ?

Trochu. Ale například lavička, na které jsem kolem roku 90 začínal tam stojí dodnes. Pravda, sice trochu obroušená, ale jinak stále funkční (jen co najdu fotku, tak pošlu). Fotky jsou tady

Tyhle schody vydržely necelé dva roky.

220420101769

Jasmínové květy ?

       Nejen bruslením živ je člověk. Tedy – hlavně. Ale k bruslení potřebuje něco poslouchat. Ne, nikoliv maminku či příslušníky Pomáhat a chránit, ale hudbu.

A protože jsem byl vždycky tak trochu diskofil, bude to tuc-tuc. Přehrabával jsem sbírku mp3 a kromě starých a provařených hitů typu 2Unlimited jsem našel i Blumchen. Neboli Jasmin Wagner. Eurodance kolem let 2004 jak vyšitý. Kdo tenkrát neznal Ich bin wieder hier, Herz an Herz, Kleiner Satellit nebo Du und Ich. Nic moc náročného, ale nejeden street při tom utekl jako voda. A v neposlední řadě se na ni moc pěkně koukalo :)

 

B0000245M8 blumchen-verliebtBlumchen - The Best Of Video

Ne, slabost pro zelené oči mi nevyčítejte.

Takže se tak probírám mp3kama a říkám si – copak asi dělá dnes. Gúgl, wiki…a je to větší šok než u Angeliky.

Raději si ji budu pomatovat jako jako zamlada. Protože takhle fotka opravdu lichotivá není. A pár jejích písniček má dodnes v telefonu stabilní místo pro bruslení…

Skoro brusle

…v půjčovně. Dnes jen na dvě hodiny, ale zítra mě to čeká skoro na celý den.

Lidé v zásadě milí a hodní. Snad jen hospodských mouder s Trnkou mohlo být méně…

Mimochodem – odcházel jsem rovnou divadla, takže jsem se v půjčovně převlékal do obleku s kravatou. U slečen úspěch, Trnka a spol měli pocit mimořádné vtipnosti.

Stránka 1 z 3123