TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

K2 The Don první pohled a kilometry

Už jsem tu zmínil nové brusle. Takže jak to vypadá ?

Na pohled … no… nakonec se mi začínají líbit. Hm.

2 1.jpg

Jedná se o brusle primárně určené pro urban skating a freestyle. Tomu odpovídá jak rám a kola, tak bota. A přimo tak předurčují další vlastnosti bruslí – maximálně 80mm kola a velké obratnost.

Bota.

Měkká. Dokonce tak, že konečně jezdím v zapnutých bruslích. Vypadá to jako kůže, ale je to koženka. Nepříliš prodyšná a větrací otvory moc nepomáhají. Ale zatím to není až tak tragické.

Zapínání suchým zipem křížem přes nárt je dobré. Tkaničky prakticky nejsou zapotřebí. Ale mohl by víc klouzat – tahem za konec není prakticky možné utáhnout i spodní část. To je velké škoda – utažení brusle na jeden pohyb by bylo skvělé.

Přezka a páska nad ní už jsou (pro mě) jen kosmetika. Ale noha v brusli drží poměrně dobře (a ano, mám je o půl čísla větší, než bych obvykle kupoval).

Spodní část boty nějaký ten jednoduchý soul také vydrží.

Rám a kola

Rám je klasický – jako Soul Slide a Front Man. Takže super. Bílá originální kola jsem nahradil červenými 80mm labedami, ložiska zůstala. Rychlost slušná, obratnost také. Což je dáno délkou rámu a velikostí koleček. Až taková zásluha bruslí to není.

Co na závěr ?

V aukci za 1200 je to naprostý luxus. Za běžnou cenu kolem 4000 je to velmi zajímavá koupě. Za vyšší kolem 6000 je to spíše lahůdka pro fajnšmekry a vyznavače značky.

Tedy za obvyklé ceny je to pro běžnou bruslařskou populaci zbytečně drahá. Ale pro lidi, kteří vědí proč zrovna tento typ bruslí je to za cenu kolem 4000 výborná koupě.

Po najetí lehce přes 150km si nemohu stěžovat.

Aktualizace:

Po delším používání to tak veselé není

Street přes Prahu

Tak. Na Černý most a zpět. Nové brusle, kola, všechno. Takže beru.

Cestu tam zkomplikovalo jen to, že je mi líto koleček. Tudíž se mi nechce z kopce brzdit, aby se neošoupala. A protože se nechci zabít, tak volím spíše menší kopce. Na výběr byla Stromovka a Letná Kostelní dolů. Hm. Takže raději Stromovka.

Pak už přes Libeňský most, Palmovku a směr Hloubětín. Cestu jsem si zkrátil přes nejdražší cyklostezku v Praze. Tentokrát je na řetěz zamčený vchod z dolní ulice po schodech. Ufff.

Pak už jen mezi Hloubětínem a Černým mostem prokličkovat sídlištěm a hotovo. Necelých 20km za necelou hodinu. Beru.

Zpět jsem se vracel tmy. Jen dva momenty – střet s Městskou policií (45km/h na 30, v protisměru…). Nakonec jim vadilo něco úplně jiného a po delším povídání (poučení o možnosti odepření bylo kde…) to prošlo bez jakéhokoliv postihu. Když je tam dobrý asfalt, lehce z kopce a přece tam nepojedu po chodníku, že.

Druhý WTF moment byl v tunelu pod Žižkovem. Od Krejcárku do tunelu se svítilo, v tunelu také. Za ním tma. Úplná. Vracet jsem se nechtěl, takže nahodit mobil, nahrávání videa a pustit blesk. Dosah kolem 3 metrů stačil a už se dolů fičelo. Opatrně.

Dál zcela tradičně Hlavák, Hybernská a Letná.

Celkem přes 35km (takže nic moc) a velmi příjemná projížďka noční Prahou. Jasně, až na ty policajty…

INLAJN závod na Ještěd

Tenhle trend jezdit do kopce jsem ještě úplně nepochopil.

http://www.liberec-me-bavi.cz/cs/prakticke-info/sport-v-liberci/liberec-foto-inlajn-zavod-na-jested-provazela-mlha-a-chladne-pocasi.html

Maraton, který nebyl

z několika důvodů.

  1. Horko. Jasné. 32C je dost a lilo ze mě až až.
  2. Nové brusle. Nerozšlápnuté, po cca 20km to už nešlo.
  3. GPS. Ve Stromovce pod stromy se moc nechytala a měřila okruh v rozpětí plus minus 2km.
  4. Tma. Vyjel jsem o půl osmé, po čtvrt na děvět se už šeřilo a lampy nic.

Takže technicky a organizačně nezvládnuté až až.

Možná přijde i Martin Sáblik

neboli další večerní bruslení s Aegonem. Už teď o víkendu.

Podpásová otázka, zda to bude tak strašné jako obvykle se tak nějak nabízí sama.

Inline plácek v Zelenči

Plácek – kus asfaltu s namalovanou závodní dráhou a skatepark hned vedle. O skateparku jsem se už zmínil jinde, takže co dráha ?

image

Kus rovného asfaltu s velmi slušnou kvalitou povrchu a hned vedle hřiště použitelné na inline hokej. Přístupnost kolem fotbalového hřiště (nutno sundat brusle pro pochod přes trávu).

Na plácku probíhá/probíhal letní příměstský inline tábor.

Pokud jste z okolí, spojení plácku, inline stezky a pseudo skateparku může být zajímavá.

Bruslení po dešti

má svoje kouzlo. Všude jsou kapky, rozstřikují se od bruslí při tricích a v neposlední řadě mramor jede jako namydlený. Stejně ale kloužou kola při dopadu nebo rozjezdu. Další ohromnou výhodou je (většinou) nepřítomnost skejťáků či kohokoliv jiného. Usychající plocha jen a jen pro mě. Nebe.

090820113660

Inline stezka Horní Počernice – Zeleneč

Sice  na kole, ale prozkoumáno. Stručný popis je zde, tak jen pár postřehů.

Asfalt je slušný, délka také docela jde. Resp. ze stezek odnikud nikam, kde je možné dojet nakonec, otočit se a jet zpět, je to ta lepší. Poměrně geniální nápad je dát do pravoúhlých zatáček zrcadla – velmi se hodí. Kopec od/k vysílači je velmi příjemné osvěžení. Mezi minusy zařadím blízkost silnice. Sice oddělené pruhem zeleně, ale smrad z jedoucích aut cítit je. Plus všechny zplodiny.

Provoz aut přímo v Zelenči neodhadnu – byl jsem tam krátce po poledni a na  celé stezce ani noha, ani pneumatika.

Inline stezka (jestli se nepletu, oficiální značení je pouze cyklostezka/trasa, o bruslích ani slovo) není špatná. Pokud vám stačí jezdit tam a zpět a jste někde z okolí, je to dobrá volba. Pokud k ní máte dál něž 20 minut dopravou, je lepší jet jinam. Asi.

Skatepark Zeleneč

Ouuuu. To se nepovedlo. Standardní prefabrikované betonové překážky rozmístěné do poměrně šílené kombinace.

Nejhorší je funbox, který má nájezdy stejně vysoké jako zídku na grindy. Možná jako zajímavost, ale návštěvu rozhodně nelze doporučit.

190820113710 190820113711 190820113712

 190820113713 190820113709

Až ne tak moc gay

Tuhle jsem tu řešil co za brusle. A že poslední řada K2 je moc gay. A ejhle…asi měním sexuální orientaci.

Přes aukro se ke mně dostaly K2 – The Don. Primárně jsem je kupoval jen kvůli rámům – bojuji s nimi už delší dobu a jsou prakticky nesehnatelné.

Za cenu o něco málo převyšující 1000 Kč prakticky nejeté brusle, kola a ložiska. Kupováno s tím, že botu vyhodím. No, dojel jsem domů (kolo, cca 50km přes celou Prahu a zpět) a vybalil brusle. Teoreticky by mi měly být velké skoro o číslo, prakticky je to akorát.

A jak to vypadá ? Dobře.

K2_The_Don_09_gorkorcsolya K2TD

Brusle vycházejí ze SoulSlideů – bota je velmi podobná, rám stejný (u mých starých Soulů je jiný rám).

190820113721 190820113723

Dobře vypadá zapínání suchým zipem křížem přes nárt. Bota vypadá hodně měká, dovedu si představit že bruslím v zapnuté brusli (Šok!).

Tudíž výsledek – brusle zatím nerozebírat a zkusit zajet.

PS. nevím přesně, kdo je měl předemnou – ale tak utažené tkaničky (až k deformaci boty) jsou děs. Viděl jsem to mockrát v půjčovně – prostě zarvat za tkaničky až co to jde. 6e se noha odkrví a utáhne se to hlavně přes holeň místo přes nárt je jedno, že…

Stránka 1 z 3123