TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Test ložisek kombinovaný s nostalgiíCíl: otestovat…(import z brusle.info/blog)

Test ložisek kombinovaný s nostalgií

Cíl: otestovat životnost ložisek, možnosti vyčistění a recyklace

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Metodika:

  1. Zajištění ložisek: stačí několik desítek let jezdit na bruslích. Občas namísto pravidelné údržby ložiska prostě vyhodit do krabice (po jízdě deštěm, sešlostí stářím či prostě pocit „že to nejede“). V krabici nechat uležet devět let. Viz. Datované kolečko 1998.
  2. Prvotní test. Vyházet z krabice a rukou ozkoušet, zda se točí. Pokud ano, uložit na hromadu A. Pokud ne, na hromadu B.
  3. Test boční vůle: z hromady A vzít postupně ložiska a zkusit, jak moc se viklají. Pokud málo až vůbec, uložit na hromadu „k možnému dalšímu použiti“, pokud víc, uložit na hromadu „možná k dalšímu použití“
  4. Očista: obě hromady prolít odmašťovadlem (cosi chemického, odmašťuji tím brzdy na kole a získávám to z laboratoře na litry) a zkusit, zda ložiska z kterékoliv hromady není možné či nutné přeřadit na hromadu jinou.
  5. Házivost + mazání: vrtačka s trnem, maximální otáčka (3000+ za minutu). Postupně za běhu navlékat ložiska. Pokud hází, do na hromadu s tím. Pokud vypadá použitelně, přidat za běhu pár kapek oleje (olej na kola a šicí stroje, a20kč lahev) a protočit. Uložit na hromadu pro další použití.

Praxe
Prvotní postřeh: ani chirurgické rukavice nezabrání oleji všude.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

V rámci úklidu skříňky přišla na řadu i krabice, kam ukládám kola a ložiska, která dosloužila. Hromada malých koleček z agresivu, něco ošoupaného z Pradědu, sem tam nějaký grind-plate -prostě maximální bordel.
A protože současná ložiska v bruslích začala vyluzovat nelibé zvuky, rozhodl jsem se spojit nepříjemné s užitečným a zkusit po několika letech „v šuplíku“ najít použitelná ložiska.
Na hromadě několika desítek ložisek převládaly no name abec1 Twincam 1 Made in China. Z nich se také vytřídilo nejvíce zachovalých kusů. Bohužel byla jedna prakticky kompletní sada, zřejmě jako důsledek jízdy v dešti, zcela zatuhlá a nepodařilo se mi je žádným způsobem protočit. Což je škoda, protože podle vzhledu byly používány minimálně.
Na druhém místě byly ložiska Labeda Abec 5. Z původní sady jich stále bylo použitelných 12ks ve slušném stavu.
Velmi slušné byly i ložiska Kryptonics Abec 3 – opět Čína. I přes silné opotřebování bočnic pořád velmi slušné.
A poslední použitelné zůstávají Humor Truck Abec 3 – jedou bez větší vůle, ale z jedné strany jen umělohmotný kryt a mnoho bordelu pod ním nebudí důvěru.

Závěr
Není. Jen trocha nostalgie nad bednou starých koleček, pár vzpomínek, jak a s kým jsem na nich jezdil a že je to zvláštní pocit celé to nasypat do popelnice.
Možná snad ještě pár kol, která nevydržela či srovnání se 80mm koly. A bordel na stole.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

A protože v sobotu od 15:00 jsou další Pardubice n…(import z brusle.info/blog)

A protože v sobotu od 15:00 jsou další Pardubice na bruslích, položím otázku: kdo pojede ?
Případný sraz 12:40 na Hlaváku (odjezd vlaku 12:55, příjezd po 14té, za 130 jedna cesta, jako spáteční to bude výrazně levnější)
Od 15ti Pardubice, odjezd kolem 16:30, příjezd do Prahy kolem 18+-, přesun na Letnou na lampiony atd
Update
POkud chcete projet Pardubice vice, neni problem driv vyrazit

A už to jede:Plot proti teroristum – proto je dvoj…(import z brusle.info/blog)

A už to jede:
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
Plot proti teroristum – proto je dvojitý
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
Stroj. Zatím tam jen tak stojí a předstírá, že tam neníJsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
A je to za plotem

To máme na Letné pěkné koupliště. Aneb jak je snad…(import z brusle.info/blog)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

To máme na Letné pěkné koupliště.
Aneb jak je snadné fotit mobilem. Je pořád po ruce. Skoda, že jsem jedinej s foťákem v mobilu, že ?Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Třikrát hurá: rekonstrukce cesty z Letné směrem k …(import z brusle.info/blog)

Třikrát hurá: rekonstrukce cesty z Letné směrem k Nábřeží kap. Jaroše je hotova. Pěkná dlažba a vůbec roztomilá parkové úprava.
Takže pro brusle nepoužitelné.Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;) Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Zajímá vás, co dělá ten plot na Letné směrem od Šp…(import z brusle.info/blog)

Zajímá vás, co dělá ten plot na Letné směrem od Špejcharu ? Tak čtěte – konec Letné jak ji známe se blíží.

V Praze na Letne zacina vystavba vnitrniho okruhu
Praha – V Praze na Letne zacali delnici stavet ohradu pro vystavbu severozapadni casti vnitrniho automobiloveho okruhu metropole. Podle mluvciho stavebni firmy Metrostav Frantiska Polaka se nyni budou premistovat inzenyrske site. Stavebni jama, z niz se budou hloubit a razit tunely, se zacne kopat patrne v zari.
Silnice mezi Malovankou v seste mestske casti a Pelc-Tyrolkou v Praze 8 povede vetsinou pod zemi pod Letnou, Stromovkou a pod Vltavou. Z trojske strany se uz okruh stavi.
Z jamy na Letne smerem k Prasnemu mostu se budou tunely hloubit, dale ke Strahovskemu tunelu razit, rekl Polak. Smerem k Troji budou vsechny tunely razene. V samotne stavebni jame bude podzemni krizovatka s vjezdem a vyjezdem a podzemni parkoviste pro stovky vozidel.
V Troji se buduji hlavne zabrany proti velke vode. Budouci portal tunelu blizko reky bude chranen 60 centimetru nad uroven hladiny Vltavy pri katastrofalnich zaplavach pred peti lety. Take se tezi zemina v miste, kde bude jama pro razbu tunelu pod Vltavou a pro hloubeni tunelu, ktery povede opacnym smerem.
Okruh bude dlouhy 6,4 kilometru. Zhruba 5,5 kilometru silnice povede tunely. Vyberove rizeni na stavebni cast okruhu vyhrala spolecnost Metrostav s cenou 21,2 miliardy korun. Technologicka zarizeni doda firma CKD Praha DIZ za 4,5 miliardy korun. Okruh je zatim patrne nejvetsi investici magistratu. Prace by mely skoncit v roce 2011.
Vystavbu silnice kritizuje radu let sdruzeni Atelier pro zivotni prostredi, ktere se odvolavalo proti stavebnim povolenim. Jeho zastupci tvrdi, ze nova silnice privede do centra dalsi automobily. Predstavitele magistratu naopak trvaji na tom, ze po dostavbe se snizi na Letne provoz az o tretinu. Bude take mozne omezit provoz na takzvane severojizni magistrale v centru metropole.
Za devastaci Letne oznacila vystavbu okruhu v dnesni tiskove zprave zastupitelka za Stranu zelenych Petra Kolinska. "Cely projekt je pro mesto financnim i dopravnim hazardem," uvedla. Naklady prekracuji moznosti magistratu, soudi Kolinska.
V ulicich za vyustenim tunelu na krizovatce Pelc-Tyrolka podle ni zhoustne provoz, ulice V Holesovickach je pritom pretizena jiz nyni. "Okruh si sice bude v tunelu, ale emise z automobilu nezmizi. Pouze se zkoncentruji u portalu a vydechu," dodala zastupitelka.
Vnitrni automobilovy okruh je hotov od Sterboholske radialy pres Jizni spojku, Dobrisskou ulici a tunel Mrazovka po severni vyusteni Strahovskeho tunelu. Krome severozapadni casti okruhu je jeste nutne postavit severovychodni usek.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

…(import z brusle.info/blog)

07.06.2007 17:23 (PČR) – Kolečkové brusle se příli…(import z brusle.info/blog)

07.06.2007 17:23 (PČR) – Kolečkové brusle se příliš rozjely
Kontrolu nad svými kolečkovými bruslemi ztratil 14letý chlapec, který se včera projížděl po silnici v Horní Polici. Při sjíždění prudčího klesání totiž nabral příliš vysokou rychlost, nedokázal zastavit a proti své vůli tak najel do právě projíždějícího osobního automobilu značky Škoda Octavia combi. Přitom si komplikovaně zlomil ruku a zhmoždil celé tělo, lékaři kvalifikovali jeho zranění jako těžké. Tato bolestivá událost by se měla stát odstrašujícím příkladem pro všechny příznivce kolečkových bruslí a výzvou k tomu, aby se po silnicích pohybovali pokud možno bezpečněji.

http://www.i-noviny.cz/koleckove-brusle-se-prilis-rozjely-17118.html
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

…(import z brusle.info/blog)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)