TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Teidu Tak horká zpráva ze jeste ani asfalt nevychl…(import z brusle.info/blog)

Teidu Tak horká zpráva ze jeste ani asfalt nevychladl: ve stromovce se asfaltuje. Takze sbohem prašné cesty a brusle připravit. Podrobnosti vecer

Kopce a chuť jet rychle zůstávají. Prostředky se m…(import z brusle.info/blog)

Kopce a chuť jet rychle zůstávají. Prostředky se mění.
A ta silnička v lese vypadala pěkně. Hned bych vyrazil. Že by pomalu uzrál čas pro nějakou jizdu Prahou ?

Letensky slalom neni opusteny ani v noci. motaji s…(import z brusle.info/blog)

Letensky slalom neni opusteny ani v noci. motaji se na nem tri jezci :) skoda ze je na fotku tma. A Letna je jezku plna. Snad zadn#ho kolem neprejedu. :)

Pokuty pro inline bruslaře ve Valencii (Multas par…(import z brusle.info/blog)

Pokuty pro inline bruslaře ve Valencii (Multas para los patinadores)…

Během tohoto roku má vejít v platnost nová vyhláška "Ley de Curculación", která by měla zakazovat inline bruslení skoro na všech tradičních místech ve Valencii.

Protestní petice:
Por una Valencia que apoye al desarrollo sostenible, y no coarte las libertades individuales

Články v novinách (los articulos)
Multas de 500 euros por circular con patines por las aceras de Valencia
Los patinadores serán multados con 500 euros por circular en zonas peatonales
El Ayuntamiento de Valencia multará con hasta 500 euros por patinar en la acera

Zdroj

Pozn: a co třeba na Ladronce ? A ještě tam do křoví postavit radar…Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)Jo – a pokud někdo zvládá španělsky, co podrobnosti ? Jenom inline, jakékoliv brusle ?

Místo blobu lejno?24. dubna 2008Před půldruhým rok…(import z brusle.info/blog)

Místo blobu lejno?
24. dubna 2008

Před půldruhým rokem se na Letné konal knihovnický happening Národ sobě. Odborná veřejnost chtěla svou účastí podpořit rozhodnutí o vybudování nové Národní knihovny. Nadšeně promluvil i pražský primátor Pavel Bém. Měl z plánů velikou radost a těšil se, že za pár let se na stejném místě znovu sejdou a společně novou budovu oslaví.
Tehdy nikdo netušil, co kolem plánovaného objektu jeho úřad za rok udělá, jak se bude od projektu postupně distancovat, všechna rozhodnutí bude přehazovat jako horký brambor a nakonec se bude tvářit, že se jej to vlastně netýká.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže proto nyní už potřetí řeší otázku, zda soutěž proběhla podle zákona o zadávání veřejných zakázek. Už dvakrát rozhodl kladně, a tak není divu, že jeho šéf Martin Pecina v tom vidí snahu donutit jej k vydání záporného stanoviska, a proto se raději obrací na Brusel, protože vyžádaný posudek z Právnické fakulty UK říká, že soutež neproběhla podle zákona.

Pražské zastupitelstvo, složené takřka výhradně z členů ODS, mezitím nestačilo schválit změnu územního plánu, a to i přesto, že knihovna má stát na místě tramvajové smyčky a asfaltového parkoviště, které v územním plánu vůbec zaneseny nejsou. I vydání stavebního povolení je stále někde v nedohlednu. Nad blobem se zatáhla černá mračna.

Neustálé obstrukce Bémova úřadu vysvětlil deníku Právo, možná nechtěně, nejmenovaný zdroj z pražské ODS. Prohlásil: „My jsme jim vyšli vstříc, dokonce jsme souhlasili, že dostanou pozemky za výhodnějších podmínek než jiný investor.“ Zastupitel pak dodal, že jiný subjekt by za ně zaplatil až dvojnásobek. Pochopitelně už ale neřekl, zda by onen „dvojnásobek“ nebyl doprovázen také nějakým „všimným“. A jsme u merita věci – nejde jen o pozemek, jde i o to, co se na něm vzápětí postaví. My můžeme jen doufat, že v blízkosti Pražského hradu, tolikrát zdůrazňované odpůrci blobu, vyroste „jenom“ exkluzivní soukromý hotel a ne monstrózní, šeredný fotbalový stadion, který před volbami plánovali pánové Košťál a Paroubek, nebo nedejbože ještě ohyzdnější stadion olympijský, plánovaný pro změnu magistrátem.

Ať už tam místo knihovny vyroste cokoliv – a nepochybujme, že k tomu dřív nebo později dojde – bude to mít oproti Kaplického chobotnici jednu nespornou výhodu: postaví ji tuzemská „betonářská lobby“. Architekt Kaplický, který této lobby (snad oprávněně) nedůvěřoval, si totiž do smlouvy dal podmínku, že knihovnu postaví anglické firmy.

Protože pražský magistrát knihovnu nejspíš zamítne a až se vše utiší, povolí na jejím místě postavit něco jiného, není vyloučeno, že ředitel Ježek sáhne v nouzi po řešení, s kterým přišel ředitel Národní galerie Milan Knížák. Podle něj se žádná knihovna stavět nemusí, jejím potřebám může výborně sloužit bývalý Palác kultury.

Knížák o něm ve Frekvenci 1 řekl, že je to „strašný a odporný dům, který vypadá trochu jako kravské lejno v mamutím rozměru ležící na nádherném místě u Vyšehradu, uprostřed Prahy, na stanici metra, s vybudovaným zázemím i parkovištěm.“ Knihovna by se tím podle něj umístila na velmi významném místě a byla by vidět. A protože je pan Knížák mužem činu, už svolal jednání za účasti primátora, zástupců ministerstva a ředitele Ježka.

Nebuďme tedy překvapeni, až se v novinách objeví zpráva, že řízení o Kaplického knihovně se – samozřejmě k velké lítosti pražských radní! – nepodařilo úspěšně dovést do konce, ale že magistrát i ministerstvo akceptovali náhradní řešení a knihovna bude umístěna v onom „kravském lejnu mamutího rozměru“.

Až se po nějaké době objeví nenápadná zprávička o schválení stavby obrovského hotelu na Letné, nikdo už nebude překvapen a málokdo ji bude vůbec registrovat, natož aby se rozčiloval…

Uz jsem zapomel jaka ochromujici bolest je v plne …(import z brusle.info/blog)

Uz jsem zapomel jaka ochromujici bolest je v plne rychlosti narazit a jet holenemi po hrane prekazky. No, uz jsem si to pripomnel :(

Prsi. Prsi. Takze Pardubice zase nic….(import z brusle.info/blog)

Prsi. Prsi. Takze Pardubice zase nic.

Podle stránek je to řešení problému, kdy si jdete …(import z brusle.info/blog)

Podle stránek je to řešení problému, kdy si jdete zaběhat, na kolečkové brusle, na skate, kolo nebo zaskákat a nemáte kam dát osobní věci.
Kříženec mezi záchranou a neprustřelnou vestou, batohem, ledvinkou a McGyverovou příruční taštičkou na manikůru.
Představuji FlexiBag.
Další vtipnosti mě nenapadají, takže si poslušte do komentářů

PS. Doporučit to jako vhodný doplněk k elastické kombinéze je příliš snadné, takže nic Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Velké jarní cyklojízda 2008Jako každý rok proběhno…(import z brusle.info/blog)

Velké jarní cyklojízda 2008
Jako každý rok proběhnou kromě pravidelných jízd i dvě velké – s masovou propagací a slušnou účastí.
Co se propaguje ? Možnost bezpečné jízdy Prahou na kole. Nejen na kole – týká se to jakékoliv alternativní (huh, to zní zeleně) dopravy. Kola, koloběžky ale třeba i vozíčkáři. Zkvalitnění přesunu po Praze jinak než autem.
Už při mém příjezdu na čas na Náměstí Jiřího z Poděbrad bylo vidět, že mnoho desítek cyklistů neodradilo aprílové počasí a vyjelo do Prahy.
Po úvodním slovu pořadatelů (kdo, jak, proč) vystoupilo několik hostů: ti si na rozdíl od pořadatelů, kteří dělají protest tak, aby nikoho nenaštvali, nebrali servítky a vcelku se shodli, že magistrát dělá pro cyklisty hou…by (p. Matásek). Ještě krátké modní přehlídka (smysl jsem nepochopil, ale modely to byly zajímavé) a následuje organizační pokyn, že do pěti minut je třeba vyklidit náměstí.
To se vcelku daří a peloton se za doprovodu policii na motorkách, kolech a v autech vydává na svou cetu Prahou.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Mimochodem – měli tu jako obvykle stánek Zelení a proaktivně zachraňovali kde co.
Z náměstí Jiřího z Poděbrad do Korunní, přes Náměstí míru na magistrálu. Řidiči stojí a ti méně chápaví, kteří nevidí proud kol a dvě policejní auta, blokující dopravu, neustále troubí.
Po magistrále kolem Hlavního nádraží a přes Štvanici. Zatím nejsou žádné zácpy, takže jízda je plynulá a na široké magistrále se jede dobře. Ostatně jako pokaždé, když tam nejsou auta.
Kola doplňuje pár bruslařů (Tóča samozřejmě) a několik lidí na longboardech. Modely kol jsou od nejnovějších GT až přes Ukrajiny až po kola s datem výroby před první světovou válkou.
Na Vltavské se uhýbá k Tržnici a tam se to hromadí: úzký prostor mezi chodníkem a tramvajovým ostrůvkem nestíhá pobrat dav a tak se čeká.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Libeňský most a odbočka na cyklostezku směr Trója. Já si samozřejmě nepřečetl trasu a tak jsem po ní předtím jel na sraz. No, aspoň si to dám v obou směrech, že. Dvě zácpy způsobené čekáním nikoliv na Godota, ale bůh ví na co. Prostě se napřed čeká a pak nejednou jede bez toho, že by se cokoliv změnilo :)
Poklidný dojezd do Tróji k loděnici nebyl narušen ani několika extrémními hovady na inline bruslích, nad jejichž síly bylo pochopit, že když jede policejní auto a za ním dav kolařů, tak opravdu není dobrý nápad hned po přejetí auta vyrazit opačným směrem po prostředku a ještě se pelotonu snažit vysvětlit, že tam nemá co dělat. Jestli je nakonec někdo hodil do vody, nevím.
V loděnici už bylo připraveno občerstvení a pódium pro koncert. Na to jsem ale nečekal, protože (první neoficiální odhad) dvanáctset kolařů žádně zahustilo prostor a začínalo být těsno.
První letošní cyklojízda byla příjemná jako projížďka. Jen nevím jestli se forma protestu „nikoho nenasrat“ nemíjí účinkem.

Letenští skejťáci jsou opravdu neuvěřitelní pitomc…(import z brusle.info/blog)

Letenští skejťáci jsou opravdu neuvěřitelní pitomci. Tedy alespoň někteří.
Tím, jak aktivně rozebírají Stalina si sami ničí místo, kde se dí jezdit. Dávají do ruky argumenty magistrátu. A kdyby aspoň byla výsledkem překážka, kde se dá jezdit ne jen rozbité schody.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

A kromě toho- pokud si staví skočku nad dvanáct schodů, tak si po nějakém dobrém modelu obzvlášť věří…Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Stránka 1 z 3123