TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Vojenská přehlídka Vím, že lehce mimo téma, ale n…(import z brusle.info/blog)

Vojenská přehlídka
Vím, že lehce mimo téma, ale někteří ze zdejších uživatelů se na ní chystají – takže proč ne ?

Po vzpomínkách z dětství, kdy vojsko pochodovalo po Letenské pláni se po roce 89 přehlídky odmlčely. Až do dnes.
U příležitosti 28. října je uspořádána přehlídka, ale v rámci politické korektnosti není na Letné (ještě štěstí, že je rozkopaná. Nevím, jak by se s tím jinak vypořádali) a není jen vojenská. Jsou prezentovány i další složky – policie, hasiči a jistě jsem něco dalšího přehlédl.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Večer jsem se byl podívat na generální zkoušce.
Evropská ulice z poloviny uzavřena a ohrazena plůtky. Které se daly ignorovat dokud mě nějaký aktivní ochránce nevykázal na chvíli pryč. Na chvíli :)
První kontakt s vojskem byl hned u Vítězného náměstí. Zrovna dopochodovalo a následoval povel „čelem vzad“ což vedlo ke komické vložce „jak se otočit“ Někdo vlevo, někdo vpravo. Trvalo minimálně čtyři vteřiny, než se útvar po dokončení čelem vzad srovnal a uklidnil. Oj…
Dál jsem vyrazil proti proudu vojska a průběžně se nechal vyhazovat, uhýbal tramvajím a fotil.
Po nějaké době se vojsko ještě jednou prošlo kolem slavnostní tribuny a pak jela těžká technika.
Víc než armáda s několika málo tanky (ano, zažil jsem komunistické demonstrace moci, kdy se přes Letnou valila vlna tanků za vlnou) a nákladními vozy byly působivější snad i hasiči.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Do toho z reproduktorů pokyny velitele přehlídky, který nebyl příliš spokojen s provedením.
Kombinace částečně zavřené Evropské a smíšeného průvodu nastalo několik vtipných situací typu slavnostní pozdrav projíždějící tramvaji nebo defilé tank – kůň – kolo.
Generální zkouška skončila kolem jedenácté a když už jsem si myslel, že je konec, nachomýtl jsem sek tomu nejzajímavějšímu: nakládání tanků (2ks) na valníky. Několikrát vykázán, ale stále v blízkosti. Musím říci, že mnohatunový kolos, který se za řevu motorů vzepne na zadní a vyhrne se na valník je impresivní podívaná. Tak silný zážitek, že není podvědomě udělat dva kroky zpět, aniž by si to uvědomil.
Viděl jsem většinu toho, co se vidět dalo.
Ale stejně se zítra půjdu podívat (asi :) ) jak to vypadá za světla.
A mimochodem: fotil jsem z ruky na 800ISO, něco s bleskem, něco bez něj. Dalo se udržet 1/40s při cloně 3,2. A poměrně dlouhý čas se dal využít k poměrně zajímavým fotkám.

První letošní bruslení v hale v Letňanech. Po ne…(import z brusle.info/blog)

První letošní bruslení v hale v Letňanech.
Po neúspěchu zimního bruslení proběhla aspoň nedělní akce: lidí přišlo mnoho (20+), kromě hokejistů překvapivě i dvě rodiny s dětmi. Vlastně všichni, kteří chyběli odpoledne na Letné. Děti chvíli jezdily slalom, chvíli si stavěly kelímky a mám dojem, že se ty necelé dvě hodiny všichni dobře bavili.
Na půlce se hrál hokej, na druhé půlce slalom a skok vysoký a daleký (já :).
Zkoušelo se, zevlovalo a padalo. A na počátku jsme hledali, kde a jestli jsou na zemi ještě značky na kelímky z loňska. Ale někteří měli aktivně metr a fixku, takže značky obnoveny.
Užíval jsem si focení a bruslení v půlhodinových intervalech.
Na cestě domů ještě padla mlha a viditelnost byla tak deset metrů – což bylo za volantem nic moc příjemného.

Teidu Letensk=C3=A9 bruslen=C3=AD. Ale nevim kdo t…(import z brusle.info/blog)

Teidu Letensk=C3=A9 bruslen=C3=AD. Ale nevim kdo tentokr=C3=A1t vyhral odvo=
z na franti=C5=A1ek :)

Test pro velký úspěch podruhé: kudy může jet ry…(import z brusle.info/blog)

Test pro velký úspěch podruhé:
kudy může jet rychlobruslař ?Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;) A kudy ve skute4nosti pojede ?

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Vítězné odpovědi budou nakopírovány na www.ladronka.cz do patřičného threadu diskuze. Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Test: kudy může jet bruslař ? …(import z brusle.info/blog)

Test:
kudy může jet bruslař ?

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Vážený magistráte! Před půl rokem se s velkou sl…(import z brusle.info/blog)

Vážený magistráte!
Před půl rokem se s velkou slávou otvíral asi dvaapůlkilometrový úsek cyklostezky mezi Komořany a Zbraslaví. Je to příjemné, jezdil jsem tu i dříve a dokonce si tu zlomil ruku.
Teď v půli listopadu nevěřícně hledím: Asfalt už praská. Vyfotografoval jsem vozovku na dvou místech, kde je evidentní, že nejde o nějakou kosmetickou drobnost. Nová cyklostezka pomalu ujíždí směrem k Vltavě. Jsem zvědavý, jaký bude stav na jaře. Sníh, mráz můžou učinit ledacos. Nejsem příliš náročný, dokonce jsem bez problémů jezdil po kočičích hlavách na vltavské náplavce. I tady se dá jezdit.

Jak Paroubek zničil inline halu by mohl znít bu…(import z brusle.info/blog)

Jak Paroubek zničil inline halu
by mohl znít bulvární nadpis. A svým způsobem by to mohla být pravda.

Co bylo v plánu:
Inline hala na celou zimu. Od dopoledne do večera. Bruslení pro veřejnost, vyhrazené hodiny pro tréning rychlobruslařů, nějaké závody. A ano – jednalo se o pro některé důvěrně známou halu v Letňanech. Jednání s případnými sponzory, nic nepřineslo ale vstup a iniciativa lidí z magazinline.cz byl impuls zkusit to utáhnout bez sponzorů.
Ale do toho přišla premiéra hry Kočka na rozpálené střeše a následný přesun plánovaných výstav z Výstaviště do areálu PVA, což se dalo tušit, ale dozvěděli jsme se to dnes (pátek) ráno od ředitele PVA na schůzce, na které se (téměř) měla podepisovat smlouva.

Takže co bude ?
Leden – únor by měla hala být jen pro nás s původním plánem veřejného bruslení, závodů a tréningů. Ukončeno to bude Sportpragem, kde se (doufáme) uskuteční první letošní závody ve freestyle slalomu a možná i další doplňkové akce.
Do té doby (listopad – prosinec) bude bruslení zcela náhodně. Přes magazinline.cz se tam odstěhují rychlobruslaři – více méně neplánované tréningy, naše večerní bruslení či jakékoliv další bruslení – ale výstavy mají přednost, tudíž nic, co by se dalo plánovat, propagovat či zpeněžit. S tím, že jedna výstava znamená halu mimo provoz kolem osmi dní.
V plánu jsou závody kolem vánoc – ať rychlobruslení, freestyle a možná i agressiv. Ale to zatím záleží hlavně na rozvrhu PVA.
Tolik tedy zbytek plánu na letošní inline zimu. Snažíme se zachránit co se dá a snad se od ledna budeme v hale pravidelně potkávat.

Zatím snad bude nějak nedělní inline bruslení přes Petra – s tím nemám nic společného a nic o tom nevím.

Přišel podzim a končí sezóna 2008. A co tedy zbýv…(import z brusle.info/blog)

Přišel podzim a končí sezóna 2008.
A co tedy zbývá než se podívat z okna na podzimní plískanici a lehce bilancovat, co pro bruslení tenhle rok přinesl.
Na webu se vlastně nezměnilo nic. Neobjevily se žádné výrazné stránky, na těch současných se toho také nic moc nezměnilo. Někde zkusili rozhovory, které se moc nepovedli, jinde zvládli redesing a já jako obvykle nedopsal nový tik.cz.
Velký posun ale vidím ve vnímání bruslení veřejnosti. Souvisí to s organizovaným křikem, který se prosazuje a požaduje, že se na veřejnost začíná domnívat, že bruslení rovná se rychlobruslení.
Pomalu nastává čas, kdy nikoho nenapadne, že bruslař není jen „rychle odněkud někam“ ale třeba někdo, kdo se umí otáčet mezi kelímky, sjede si kopec anebo vyletí nad rampu. Nebo se jde projet do parku. A nebo ne, když se mu nechce.
A všichni se vzájemně smějí všem. Ty neumíš double push ? Ty nesjedeš schody ? Cože, switch unity neumíš ? Lol, lamo, už na brusle nechoď.
Místo aby brusle spojovaly, rozdělují.
Mimochodem – pro neznalého náhodného přihlížejícího jsou bruslařské závody vcelku houby podívaná. Buď se kolem něj jednou za XX minut prožene vláček bruslařů nebo sleduje různé kroucení nohama mezi kelímky. Možná mohou být zajímavé závody v agressivu – ono i to jednoduché na zábradlí z mnoha schodů vypadá dobře. Ale ve chvíli, kdy se jezdci začnou trumfovat, kdo tam smotá nohy do složitějšího triku to zase vypadá stejně zábavně.
Stejně zábavně jako mistrovství Horní Dolní v chytání ryb nebo mistrovství Zlámané Lhoty v přespolním běhu.
Zřejmě se z bruslení nestane show jako z některých jiných sportů, ale své příznivce si najde. Případně si je vychová náborem do vznikajících oddílů a klubů. Buduje se (masová) členská základna. Z pohledu získaným čtením stránek bruslařských klubů už to není bruslení pro radost. Už je třeba jezdit na závody, mít výsledky a zlepšovat výkonnost.
Nic proti – když je to baví.
Začarovaný kruh. Noví členové proškolení, že je správné bruslit po vyhrazené cestě či okruhu, kdy ruka svírá s krkem úhel maximálně 90,3 stupně a na čas si čase ani neuvědomí, že se na bruslích dá jezdit kdekoliv. Brusle do batohu, na ovál, odtrénovat, brusle do batohu a pěšky domů.
Ale asi je opravdu nutné, aby si (i mé oblíbené) sporty prošly od undergroundu přes menšinový sport k masové záležitosti, od kterých se další generace odvrátí pro jejich přílišnou komerčnost. Koho by přeci bavilo dělat ten samý sport, který dělal jeho prastarý čtyřicetiletý otec, že ?

Tolik asi k novým cyklostezkám (ne)využitelných pr…(import z brusle.info/blog)

Tolik asi k novým cyklostezkám (ne)využitelných pro inline bruslaře na Letné

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Okraj Letenské pláně u stadionu Sparty. V pozadí budovy ministerstva vnitra. Červený pruh vedle chodníku je nová cyklostezka.
Autor: Magistrát hlavního města Prahy

Bez komentáře: …(import z brusle.info/blog)

Bez komentáře:

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Stránka 1 z 212