TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Doporučuji pozornosti (díky za upozornění Tygříkov…(import z brusle.info/blog)

Doporučuji pozornosti (díky za upozornění Tygříkovi) – Lost in Prague.
http://www.brusle.info/blog/akce_all.php#182
Sice "jen"  na kolech, ale nápad semi líbí.

Ladronka není tréninková aréna rychlobruslařůRadni…(import z brusle.info/blog)

Ladronka není tréninková aréna rychlobruslařů

Radnice Prahy 6 zakáže v rekreačním areálu Ladronka rychlobruslení a jízdu v závěsu na in-line bruslích. Důvodem jsou četné stížnosti lidí a obavy o bezpečnost rekreačních jezdců a dětí. Na Ladronce vznikají mezi oběma skupinami konflikty, někteří rychlobruslaři občas používají i ostřejší výrazy.
Datum publikace: 27.04.2007
Oblast zaměření: Kultura a sport
Katastrální území: Břevnov
Další informace: http://www.ceskenoviny.cz/domov/praha/index_view.php?id=249371

Areál volného času Ladronka v Břevnově do dnešní podoby oblíbeného rekreačního areálu pro všechny Pražany zbudovala Městská část Praha 6 v letech 2002 – 2005 nákladem zhruba sto miliónů korun. Pro velkou pestrost rekreačního vyžití a k příhodným prostorovým možnostem si areál okamžitě získal oblibu mezi návštěvníky, od nejmladších až po seniory. Bohužel, poslední dobou zintenzivněly stížnosti na chování rychlobruslařů neboli zastánců tzv. speedskatingu.

Proto musela radnice Prahy 6 upravit stávající návštěvní řád areálu.
„Od začátku bylo však jasné, že záleží pouze na chování a ohleduplnosti samotných návštěvníků a jejich respektování návštěvního řádu, zda bude provoz a využití Ladronky zachováno i nadále ve vybudovaném rozsahu a kvalitě,“ zdůvodnil doplnění návštěvního řádu starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a dodal: „Bohužel si rychlobruslaři neuvědomili, že areál, byť má inline dráhu, je určený i pro cyklisty, chodce, běžce, rodiče s dětmi či bruslaře amatéry, kteří se s tímto sportem teprve seznamují. Není a nikdy nebude tréninkovou arénou rychlobruslařů připravujících se na své závody.“

Stížnosti na tréninky rychlobruslařů, které na radnici zasílalo poslední dobou stále více rozzlobených občanů, nesouvisely pouze s trénováním na dráze. Bohužel často obsahovaly popis chování samotných rychlobruslařů vůči ostatním rekreačním bruslařům. Podle svědectví se jednalo o projevy hulvátství, arogance, ohrožování rychlou jízdou, dokonce i používání vulgárních slov. To byl nakonec důvod, proč s účinností od 27. dubna 2007 byl upraven návštěvní řád Ladronky tak, aby se podobné projevy v areálu neodehrávaly.

Nově tak v návštěvním řádu přibyly věty:
1/ Žádáme návštěvníky a uživatele areálu o vzájemnou ohleduplnost a toleranci, zejména při využívání in-line dráhy.

2/ Z důvodu bezpečnosti na dráze určené pro jízdní kola a in-line brusle NENÍ DOVOLENO:
– jízda v závěsu dvou i více osob
– speedskating
– pořádání soutěží nebo závodních akcí bez předchozího souhlasu Městské části Praha 6

To, že in-line dráha na Ladronce se skutečně stala tréninkovým centrem, dokazují i webové stránky Českého svazu kolečkového bruslení www.rychlobrusleni.cz/inline/, na kterých je dokonce publikován rozpis tréninků a Ladronka zde figuruje nejčastěji.

Paradoxně i na stránkách svazu kolečkového bruslení se připouští, že nejpočetnější skupinou bruslařů jsou rekreační bruslaři. A stejně tak se dráhy pro rychlobruslaře zde popisují jako speciální ovály s mírně klopenými zatáčkami. “Fakta v obou bodech jasně hovoří proti oficiálnímu trénování rychlobruslařských týmů na Ladronce. Ladronka je určená právě pro nejpočetnější skupinu – rekreační bruslaře a nikdy nebyla projektována jako závodní dráha,“ domnívá se starosta Chalupa.

Martin Šalek
tiskový mluvčí ÚMČ Praha 6
msalek@praha6.cz

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10121576240-v…(import z brusle.info/blog)

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10121576240-v-kondici/32611.html

Pravidla moštárny LadronkyPodle diskuze http://www…(import z brusle.info/blog)

Pravidla moštárny Ladronky
Podle diskuze http://www.ladronka.cz/index.php?page=disc&disc=1909 dostali Ladronkáři  cedule s probvozním řádem – který se očividně nelíbí všem, co tvrdili, že Ladronka je rychlobruslařů (viz mé jedovaté přestřelky v diskuzích (pokud to jeste nesmazali) na ladronka.cz
Kdo mi první inkriminovanou ceduli vyfotí ? Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Aktualizace

Radnice Prahy 6 zakáže na Ladronce rychlobruslení
Praha – Radnice Prahy 6 zakáže v rekreačním areálu Ladronka rychlobruslení a jízdu v závěsu na in-line bruslích. Důvodem jsou četné stížnosti lidí a obavy o bezpečnost rekreačních jezdců a dětí. Podle starosty Tomáše Chalupy (ODS) na Ladronce vznikají mezi oběma skupinami konflikty, někteří rychlobruslaři občas používají i ostřejší výrazy.
"Ladronka je určena pro nejpočetnější skupinu rekreačních bruslařů a nikdy nebyla projektována jako závodní dráha," řekl novinářům Chalupa. Radnice jako vlastník areálu proto ihned změní návštěvní řád. Bude obsahovat i zákaz pořádání soutěží a závodních akcí bez souhlasu městské části. Vychází se podle starosty z toho, že slabší mají přednost.
Radnice ohledně kontroly dodržování návštěvního řádu požádá o pomoc strážníky. "Uděláme vše pro to, abychom ustanovení vymohli," zdůraznil starosta. Pravomoci však jsou v tomto případě poněkud omezené. Strážníci patrně budou moci jezdce, kteří řád překročí, z areálu jen vykázat.
"To, že se na dráze budou potkávat lepší a horší jezdci na bruslích a na kolech, je jasné," poznamenal Chalupa. Jsou podle něho samozřejmě bruslaři, kteří jezdí rychle, ale jsou korektní. K toleranci a ohleduplnosti bude vyzývat návštěvníky další nová pasáž řádu.
Ladronka se stala oblíbeným místem jezdců na in-line bruslích i kolech, běžců i lidí, kteří si tam jen vyjdou na procházku. V nynějším slunečném počasí je v podstatě stále plná lidí. Výstavbu areálu radnice dokončila před dvěma lety. Stála zhruba 100 milionů korun.

Komentář
Když byly problémy s pejskaři, strážníci v dosahu nebyli. Ale na hlídání bruslařů budou. Stejně jaké (alespoň podle tohoto článku) je to poměrně gumový paragraf:
Co znamená rychlobruslení a co jízda v závěsu ? Může to být v podstatě cokoliv a jistě dojde na oblíbený argument "ukažte mi záznam z radaru, že jsem jel rychle".
A tématu se přidává i inlajn.cz

A dnes kopíruji z ladronka.cz Špatná zpráva pro fa…(import z brusle.info/blog)

A dnes kopíruji z ladronka.cz
Špatná zpráva pro fandy a příznivce značky Salomon – tato značka na letošní rok již nepřipravila novou kolekci bruslí a s výrobou inline bruslí končí!
Potvrzení z jiného zdroje jsem nenašel – bude někdo úspěšnější ?

Z náplavky parkovištěHynek HankeSpory o to, zda je…(import z brusle.info/blog)

Z náplavky parkoviště
Hynek Hanke

Spory o to, zda je možné na cyklostezku na pražské náplavce dát vzhledem k historickému charakteru města i jiný typ dlažby než kočičí hlavy, skončily poněkud svérázně. Z náplavky se udělalo parkoviště. Odsouhlaseno, vyznačeno, automobily zaplaveno. Zatímco všude v západní Evropě se města snaží omezovat počet parkovacích míst v centru a raději vytvářet pěší zóny, pruhy pro cyklisty a sázet zeleň, Praha statečně razí cestu přesně opačnou.

Jel jsem včera na kole po náplavce Rašínovo nábřeží. Je tam vyznačeno jedno parkovací místo vedle druhého téměř po celé délce náplavky, asi tak na jedné třetině už stojí automobily. Automobily jsem viděl i proplétat se tam mezi chodci, cyklisty a kočárky (náplavka je teoreticky pěší zóna). A tak předvolební slogan primátora Béma ,,Auta pod zem!&undefined;&undefined; plynule přešel v realitu ,,Auta i na náplavku!&undefined;&undefined;

Odteď je také jasné, kudy vede zkratka kolem věčně ucpaného nábřeží. Přece po náplavce! Již nepotřebnou značku ,,Cyklisto, sesedni z kola&undefined;&undefined; v úzkém místě před jednou restaurací údajně chtěli pracovníci technické správy komunikací nahradit značkou ,,Motoristo, tlač auto&undefined;&undefined;, ale tento návrh na poslední chvíli kdosi zamítl a tak se nejspíš děti krmící labutě mají na co těšit.

Via blisty.cz, bez zaruky

Proč RAdek tohle plánoval jako celodení akci, když…(import z brusle.info/blog)

Proč RAdek tohle plánoval jako celodení akci, když se to dá zvládnout za necelou hodinuJsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Nebo už si napamatuju, na který kopec to chtěl ?

http://www.booster-blades.com/A no to je zase krav…(import z brusle.info/blog)

http://www.booster-blades.com/
A no to je zase kravina Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

O bruslích kolem značky 40mhttp://www.ceskateleviz…(import z brusle.info/blog)

O bruslích kolem značky 40m
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10121576240-v-kondici/32344.html

Reklama na letošní Pražský maraton uvádí, že se po…(import z brusle.info/blog)

Reklama na letošní Pražský maraton uvádí, že se pojede konečně bez kostek.
Je to pravda ? Průvodce trasou inline závodu na 10km krok za krokem.
Vycházel jsem z této mapy a následujícího rozpisu:

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Start: Nábř. Ludvíka Svobody, Těšnovský tunel, Rohanské nábřeží, Šaldova, Sokolovská, Švábky, Voctářova, Štorchova, Libeňský most, Jankovcova, U Uranie, Přívozní, U pergamenky, Ortenovo nám., U Uranie, Jankovcova, Jateční, Komunardů, Bubenské nábřeží, Nabř. Kapitána Jaroše, Nabř. Edvarda Beneše, Čechův most,Cíl: Pařížská

Start:

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

V oblasti startu je několikaproudá silnice s asfaltem rozumné kvality – to úplně hladkého povrchu to je sice poměrně daleko, ale na větších kolech si toho člověk ani nevšimne. Na tvrdších kolech ano.

Sjezd do Těšnovského tunelu (proslavené „Husákovo ticho“) – uhlazené koleje od pneumatik, drsnější středy jízdních pruhů. Na křižovatce (a vlastně i na všech dalších) vyjeté koleje v asfaltu.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Rohanské nábřeží
Trasa známá z Lifeinline závodů. Slušný povrch, místy spáry z měkkého asfaltu, sem tam vyjeté hrboly. Zatím stále žádná dlažba.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Šaldova – Sokolovská
Elegantní esíčko ukončené přejezdem kolejí (pokud se pojede ve správním pruhu. Pokud bude uzavřen protisměr, tramvajové koleje odpadají.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Sokolovská – Švábky
Stále zůstává zhruba stejně kvalitní povrch a platí z předchzejícího odstace – pokud se nepojede protisměrem, následuje další přejezd tramvajových kolejí. Plus nějaké nezakryté kanály na křižovatce.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  

Švábky – Voctářova
Hrubší asfalt, ani ojeté pruhy nejsou bez drncání stejně jako následující

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Libeňský most
Nevím, kterou stranou se na něj bude najíždět, tudíž není jistý ani přejezd kolejí. Povrch na krátkém stoupání je střední kvality.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Libeňský most – Jankovcova
Asfalt „oblýskaný“ od aut, na přechodu lehce zvlněn.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jankovcova – U Uranie – Přívozní – U pergamenky
Široké silnice s kvalitním asfaltem. Místy lehce zvlěné, mnoho prasklin zalévaných oním nepopulárním měkkým asfaltem, který v teple měkne a dokáže bruslaře zabrzdit na pár centimetrech.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Ortenovo náměstí.
Otočka kolem Ortenova náměstí. Mírně hrubší asfalt a profil vozovky svažující se směrem k chodníkům. A vyšší koncentrace kanálů. Při návratu zpět na hlavní lehce vyjeté koleje od aut.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

U pergamenky – Přívozní – U Uranie – Jankovcova
viz výše.
Jen přejezd tramvajových kolejí u Libeňského mostu a hned za ním cca dva metry dlažby. Dál následuje kvalitní asfalt.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jateční – Komunardů – Bubenské nábřeží
Až do ulice Komunardů to jde. Ale asi padesátimetrový úsek v ulici Komunardů je čistá dlažba typu „kočičí hlavy“. Vjezd na ně je ještě pro jistotu ze zatáčky. A přes tramvajové koleje.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Bubenské nábřeží – nábřeží kapitána Jaroše
Nejsem si jist, kudy přesně povede trasa u Holešovické tržnice a tudíž nevím, kde se pojede přes koleje. Ale to, že se opět bude křižovat tramvaj je velmi pravděpodobné. Trasa vede po víceporoudé hlavní silnici, kde jsou obzvlášť u semaforu vyjeté koleje a oblíbené spárování.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;) Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)


Nábřeží kapitána Jaroše – Nábřeží Edvarda Beneše

Druhý horší úsek. V první části se lze dlažby vyhnout maximálně jízdou po kolejích, u Letenského tunelu je buď jen dlažba nebo jeden vyasfaltovaný pruh v protisměru v podjezdu. Tam je ale zase nevýhoda v postaveném lešení, které je právě v nejnižším bodě podjezdu přes celá asfalt a druhá pruh je vydlážděný.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;) Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Čechův most
K Čechovu mostu je povrch kvalitní. Opět záleží na tom, kudy přesně se pojede a jestli se budou tramvajové koleje přejíždět či nikoliv. Při odbočování na Čechův most je asfaltový pruh široký necelý metr, jinak je dlažba a tramvajové koleje.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Pařížská – Cíl
Opět bude záležet na přesném vedení trasy – pokud se ještě na Čechově mostě přejedou koleje a do Pařížské se pojede v protisměru, je asfalt. Pokud se v protisměru nepojede, je u Právnické fakulty několik desítek metrů tramvajových kolejí a opravdu nekvalitní a nesjízdné dlažby.
Jako finále pro sprint jsou v dále v Pařížské dva retardéry. Jedny z nejvyšších v Praze a ke konci je asfalt rozbit od kopyt koní, táhnoucích vyhlídkové kočáry.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Závěr
Trasa hodně připomíná někdejší pokusnou trasu navrhovanou lidmi z ladronka.cz. Celkově se hodně snaží vyhnout dlažbě a až na tři místa se jí to docela daří. Běžný bruslař zvyklý na jízdu po Praze si bude pochvalovat, že je to bez dlažby, rychlobruslaři zvyklí na hladké ovály to budou mít trochu složitější.
A reklama že „letos bez kostek“? Není pravdivá.

PS: Pokud se divíte, proč jsou fotky v galerii tak zpřeházené, tak vězte, že to je jeden z důvodů, proč přidávání fotek přes ftp není spuštěné pro veřejnost.

Stránka 1 z 212