TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Piktogramy ve Stromovce

Na okruhu ve Stromovce se na několika místech objevily piktogramy upravující pohyb chodců a cyklistů.

Tedy spíše neupravující – význam značky je (zřejmě) pohyb chodců i cyklistů na stejném místě. Neboli “Dávejte si bacha”.

 230920113954

Zajímavé, že tuhle konkrétní značku nemohu dohledat. Na http://www.dopravni-znaceni.eu/znacky/vodorovne-dopravni-znacky/ není a v článku na idnesu (nové dopravní značky pro cyklisty) také není.

Pokud mě někdo doplní v diskuzi, budu rád. Zatím to vypadá, že se jedná spíše o informativní upozornění, které dopravní značkou prostě není.

Pro bruslaře (neboli pro chodce) se tedy nic nemění

Co bude na Letné ?

 131020114190 131020114191 131020114192 131020114193

Před ČVUT v Praze v Dejvicích se objevilo pár architektonických studií – a je na nich i Letná. Zatím se mi nepodařilo určit, zda je to jen teoretické cvičení nebo něco, co by mohlo být realizováno.

V každém případě: Stalin jako ohromný skatepark zanikne tak jako tak. V plánech je umělecké galerie (Slovanská epopej ?) nebo průchod na nábřeží.

Pro skateboardovou scénu to bude rána. Pro bruslaře méně – dlouhodobě využívají převážně jen jednu hranu pod Kyvadlem.

Návazná podoba celé Letenské pláně v těchto studiích nebyla řešena.

Vejce a já

na Letné se objevila (asi umění) kraslice:

271020114325 301020114372

Podzimní

Kde jsou ty časy, kdy jsem jezdil 50km za den. Teď vyrazim tak na hodinu přes poledne na Letnou – ohřát se na slunce a skočit si pár 360tek. Hm. Gps se moc nechytá a záznam vypadá takhle – přesnost plus minus kilometr:

image

A délka ? Mezi deseti a patnácti. Bída.

Dnes to bylo o něco delší. S J. jsme byli domluveni a dal jsem si jednak přes Letnou na cyklostezku do Bráníka a pak konec mezi Zbraslavi a skateparkem v Bráníku dvakrát tam a zpět.

V klidu, za nechutný čas. Ale to, že jsem se nezpotil bylo spíš počasím.

Cestou zpět jsem si vyjel busem (děkuju) na Pankrác a pak už tradičně přes Nuselák na Letnou. Vlastně nejkratší cestou – kolem nemocnice je čerstvě vyasfaltováno a na karlák je možné dojet prakticky bez odrazu. Nejede to moc rychle, ale jede to pořád.

A pak už jen zpět přes Letnou a konec. Dojel jsem o půl šesté – po tmě a teplo taky nic moc. Zimní spánek se blíží.

301020114373

Zimní čas a zimní spánek

A je to. V pět je oficiálně tma, chladno leze skrze větrací otvory do bruslích a silničáři chystají své hromady štěrku a písku, aby zamezili bruslařům pohyb po ulicích.

A stejně jako pokaždé je zima překvapí a posyp nebude ceou zimu na nic – a na jaře se objeví naváté duny písku na většině chodníků.

S tím nic nenadělám.

A co to znamená pro blog  ?

Zimní spánek. Frekvence příspěvků klesne. Stejně jako kvůli novému webu:

www.inline-brusleni.cz

Ano, už jsem se nemohl dívat na tik.cz, který poslední aktualizaci měl… sám si to nepamatuju. Tudíž jsem rychle postavil na stále více oblíbeném wordpressu nové stránky, kam postupně přenesu a aktualizuju texty z tik.cz, trasy odsud a určitě nějaké zajímavosti i ze starých brusle.info.

Mám plán na web mapující dění na inline scéně hlavně v Čechách, především v Praze – ale záleží na tom, kam všude se podívám a co zažiju.

Nejde mi o papouškování tiskových zpráv, ale o jasný (a subjektivní) pohled. Nechci upředňostňovat ani jedno odvětví inline bruslení – i když nezastírám, že pokud jeden den bude agressiv battle a speed závody, budu rychlobruslaři na druhém místě. :)

Zatím si to tak zvolna sedá a ukazuje se, co kde bude a nebude fungovat. Já zjišťuju, kolik času jsem ochoten každý den (týden) nechat na redakční práci. Na jarní sezonu už bych chtěl mít web z větší části plný a provozuschopný.

Není čas a počasí na brusle jako takové, ale tématům kolem bruslení zůstanu věrný. Alespoň prozatím

Chcete zabít dítě ?

Aktuálně se slevou…http://jdem.cz/sgxj6

tempish-baby-skate-black-2011_3533

Konečně pořádný vert na inlinech

http://www.youtube.com/watch?v=uFqUU75ejIc&feature=share

Nové modely bruslí od Powerslide

Kde se vzaly, tu se vzalo, jsou na světě fotky nových bruslí od Powerslide.

Kdo pamatuje legendární BigCatty od Rocesu, může se zaradovat. Jejich reinkarnace ve formě SUV  je zpět. Dokonce vybaveno kotoučovými brzdami (Canti Disc brake system, na google se dají najít spíše v souvislosti s bicykly, podrobnosti o bruslích jsem nedohledal).

Jen mě zaráží, že, alespoň podle fotek, bude brzda ovládaná jedním lankem mezi patou a zadním kolečkem.

apercu_gammes_powerslide_2012_06 apercu_gammes_powerslide_2012_05

Pokud tyhle brusle vezmu do terénu (louka, les, co ja vím), tak mi přijde dost pravděpodobné, že nějaký klacek, který se mi sveze po botě, mi lanko opd brzdy vezme s sebou. A bude po srandě.

Plus mi ještě není jasný způsob aktivace brzdy – lanko až do ruky ? Naklánění brusle dozadu ? Nechám se překvapit.

Což je ta samá námitka proti novému zavazování boty – ATOP closure system. Samotná myšlenka je super – horní část boty přes nárt v jednom dílu a  utáhne se to celé lankem na pár otočení. Jenže – tohle nejsou brusle, ve kterých by se mělo padat. Lanko vede zvenku přes botu a v případě pádu (a skluzu) bude první na ráně. A z vlastní zkušenosti mohu říct (staré aggressivy Bauer), že ocelové lanko nemá až tak velkou výdrž a není problém ho po pár pádech přebrousit.

apercu_gammes_powerslide_2012_011 apercu_gammes_powerslide_2012_04

Speciálně u urban bruslí bych to viděl jako problém. A o moc lepší není ani upínání – jsou vidět jen otvory v “kevlaru”, žádná kovová očka, nic – jsem moc zvědav, jak dlouho bude trvat, než lanko rozedře horní část boty.

apercu_gammes_powerslide_2012_09 apercu_gammes_powerslide_2012_10

Kromě toho ale brusle vypadají sexy – tepelné tvarování, pěkné designy – radost pohledět.

apercu_gammes_powerslide_2012_05 apercu_gammes_powerslide_2012_01 apercu_gammes_powerslide_2012_04

apercu_gammes_powerslide_2012_011 apercu_gammes_powerslide_2012_03 apercu_gammes_powerslide_2012_06

Nejtěžší na bruslení je…

říct rodičům, že jste gay.

3000 !

A je to tady.

image

image

V souvislosti s tímhle ale můžu tak maximálně bouchnout flašku Jodisolu…

Stránka 1 z 212