TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

10!-[import z mamil.cz]

Tak, první „běhací“ měsíc za mnou bez větších komplikací. Těch deset v nadpisu je to, co mi chybí to 150 za únor.

Časy nejsou slavné ani závratné. Ale drobné zlepšení je.

Vzhůru do dalšího měsíce.

Nevím,-[import z mamil.cz]

možná jsem zmatený – ale cíl 5km ? S nějakou přípravou ? To jsem měl tak jako nutné minimum a pak se uvidí.

První běhy bylo (po operaci a s mnoha kily) od 4km nahoru, slavit pětku mě ani nenapadlo. Ale podle článků je te asi nějaká magické hranice

Ještě jednou večer-[import z mamil.cz]

se jde běhat. Všude dobře, tak co doma a uvidíme, jestli progres ve sportu bude jediné, co se tu bude takřka online objevovat.

Ale k běhu: dolů na Vyšehrad, otočka do podolí a směr schody. Hele, dneska jsem přidal skoro osm bloků schodů a (sice pomalu) se dostávám kamsi k polovině.

Pokud si to chcete dát, tak je to tady – a je to nelidské.

Kromě toho se mi běželo hodně v pohodě a dobře – o to horší byl pohled na čísla, kdy časy na kilometr se už spíš blížily nordic walkingu než běhu.

Ale co – už jsem se nějak přenesl přes to kousnutí se že to musím uběhnout v kuse a za čas – a když je místo na fotku, tak fotka, když mám chuť se protáhnout, tak zastavím a protáhnu se… jde přece hlavně o to, že jsem začal, že se sebou něco dělám a že v tom je progres. Ale hlavně to musí být zábava – na honění časů do krve je času dost a dost.

Objemy, achilovka a teplo-[import z mamil.cz]

Začnu odzadu: ve stínu 12C, na sluníčku výrazně více – a stačí moirové tričko a lehounká šusťákovka a při posilování v parku je tepla až až.

Kruhy mi ale kazili spulucvičící kolegové – počasí je také vyhnalo ven a ne že by se na stoje stály fronty, ale musel jsem měnit pořadí. Katastrofa největší a nezvyk, jako bych tam byl poprvé.

Mezi koly to byl tradičně běh na 1km kolem parku. Nevyznám se v achilovce – měl jsem dojem, že bolí i po protažení a rozcvičení, ale samotný běh byl v pořádku. Asi pomáhá zázračná konopná mast.

Ta, mimochodem, je další zklamání: čekal jsem domácí sádlo a kytky pěstované za chalupou a on je to normální průmyslový výrobek. Po týdnu mazání se zázrak (zatím) nedostavil a nejvíc to chutná psovi, který se po ní může ulízat, tudíž musím nohu mít položenou z dosahu.

Běh kolem parku byl první pomalu, druhý, že si dám kilometr na čas. To bolelo. 5:50. Takhle jsem loni na konci léta běhal desítku, žeano… Nicméně pokud nepřijde (další) zranění, tak se to poddá. Minule to trvalo asi tři měsíce, než běh začal vypadat trochu k světu, teď končím první…

Nordiv walking-[import z mamil.cz]

asdf

Galaxie je-[import z mamil.cz]

na pásu Oriona, napadalo mě dnes celý večer. Orion mě provázel i v Praze, v rozsvícených ulicích, svitil mi na cestu. On a několik milionu dalších hvězd, při procházce o berlích.

Ten pocit…-[import z mamil.cz]

když se za půl hodiny vyškrábeš na Letnou a cítíš se takhle...

Dvanáctka-[import z mamil.cz]

Klady

  • Dvanáct v kuse. Chůze do druhé půlky Letenských schodů je legitimní způsob pohybu. Žádné lapání po dechu, odpočívání – prostě čistě zaběhnuto.
  • Krásně vyčistěná hlava.
  • Nikde nikdo.

Zápory

  • Achilovka. Ozvala se tak ve dvou třetinách a až do konce o sobě dávala vědět.
  • Druhá polovina Letenských schodů
  • Sobotní večer. To byla pařba, co ?
  • O minutu na kilometr pomalejší než loni na podzim

Měření běhů ?-[import z mamil.cz]

gpx, telefn, tepák

Pár poznámek-[import z mamil.cz]

  • Bradavky. Loni v létě ve volných tričkách peklo, vyřešené pravidelným zalepováním. Ale abych to musel řešit v zimě v upnuté moiře? To jsou věci…
  • I když mě běh baví, šel bych na kolo. A kde je problém ? Dokud jsem neutrhl pedál (a stále zatím nekoupil nový), tak mě to nelákalo ani omylem. Předpokládám, že koupí nového kolo zůstane opřené v koutě…
  • Boty v zimě. Spíš v posypu. Nemám nijak extra, ale zatím jsem byl spokojený. Ale posypové kamínky se zasekávají do podrážky a zůstávají v ní. Včetně toho, že jsem dnes na asfaltu několik kamínků cítil při došlapu. Vytáhl jsem zatím starší boty, ať neničím ty nové…
Stránka 1 z 41234