TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Staří zbrojnoši vzpomínají

Dalším jménem co padlo výše je Luxor. V současné době je zde jedno z největších knihkupectví v Praze a když zamíříte do nižších pater, zjistíte, že tam jsou další a další obrovské prostory. Tuším, že v minus jedna kdysi stávalo něco, z čeho by vám šla hlava kolem. Něco po čem Praha zoufale volá. Zapojte fantazii, představte si techniku alá hollywood, jak se kolem vás přetváří realita a jak jinak než formou záběru, kdy kamera se točí kolem vás jak v Matrixu. Knížky mizí, dřevěné regály se přetváří do ušlechtilejších tvarů v podobě několika radiusů, šedivý lidé zabraní do knih se najednou rozzáří a postávají kolem minirampy a sledují dění v mini. Jenže stojí tak, aby viděli nejen na tu jednu, ale na všechny tři! Ano, přesně tohle byl Luxor. Jedna velká mini, svírající pravý úhel s menší mini na transfer a prostor v jejich otevřené náruči vyplňuje mikro. Prostě Luxor. Místo na které vzpomíná každý pamětník. Právě z tohoto legendárního místa pochází minirampa, co ukončila svou pouť v sobotu 21.11. v Děčíně. Jedná se o tu prostřední minirampu a nyní se řeší, zda bude její budoucnost pokračovat v Děčíně, nebo v Ústí nad Labem. Doufejme jen, že neskončí ve skladu jako její větší sestra a když ano, tak snad ne na dlouho.
Kino Labe končí, není na nájem a majitel domu už není přítomnosti legendární mini zrovna dvakrát nakloněn. Musí se tak najít další místo pro mini a jako rozlučková party byl uspořádán právě Miniramp Skate Contest, kam zavítal i  Petr "Saky" Sakař. Saky je jedna ze skate legend a rozhodně patří do zlatého fondu českého skateboardingu. Právě jeho rukama prošly minirampy v Assassinu a v Luxoru. O jeho minirapmě na chatě ve Vimperku, jsme vás informovali v této bleskovce a je jasné, že Saki má skate a mini v srdci.

Via SkateRock. Pamětníci ať zamáčknou slzu.