TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Já věděl, že počasí nějak souvisí se mnou.Dokud js…(import z brusle.info/blog)

Já věděl, že počasí nějak souvisí se mnou.

Dokud jsem jako lazar ležel doma, svítilo sluníčko a leden byl nejteplejší za poslední deset tisíc let. A od té doby, co jsem se dal dohromady, je to čím dál horší. Obzvlášť když potřebuji něco ve městě (= vnitřní Praha) a vezmi si kolo.
Fatalisticky nezbývá konstatovat, že samozřejmě začalo sněžit pár minut poté, co jsem vyjel ven. Vzal jsem to přes Pražský Hrad a Nerudovkou dolů. Musím říct, že Nerudovu ulici už jsem jel v různých situacích: led, sníh, déšť. Ale snad nejvíc pos vyděšený jsem byl dneska z těch pár milimetrů sněhové břečky na dlažbě. Stál jsem na brzdách a doufal, že to nepojede rychleji než patnáct kilometrů za hodinu. Podařilo se – ale přesto jsem cestou dolů dostal několik velmi kvalitních smyků.
Takže pokud máte sebevražedné sklony či přehnanou sebedůvěru ve své schopnosti na kole, doporučuji déšť se sněhem a Nerudovku – a pak se pochlubte s výsledkem.