TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Zachráníme Letnou ?Vynechme teď otázka ohledně cíl…(import z brusle.info/blog)

Zachráníme Letnou ?
Vynechme teď otázka ohledně cílů, které vedou Stranu Zelených (SZ) k akcím ve chvíli, kdy už je o většině věcí rozhodnuto a některé ze staveb mají přípravnou fázi za sebou a jsou uprostřed realizace.
Na krásné nedělní odpoledne zvala stránka www.zachranmeletnou.cz slovy Pozvánka: 14. října 2007 od 15 hodin se u „Stalina“ koná protestní SK8 exhibice pod záštitou Strany zelen…
Bohužel odkaz na aktualitu nefunguje. Takže další podrobnosti o plánech nebyly zachovány.
Co si představuji pod pojmem protestní exhibice ?
Asi to, že bude mít kdo exhibovat. Neboli dorazí jezdci, kteří ukážou ostatním, zač je letenský mramor. V lepším případě k tomu bude i nějaký ten hudební doprovod a v nejlepším případě se přivezou i nějaké překážky.
Tak tohle všechno chybělo. Naopak nechyběl pidi stánek s velkým nápisem Strana zelených, u kterého bylo možno podepsat petici. Nevím jak u stánkové verze, ale na stránkách jsem marně hledal cokoliv jen trochu připomínajícího popisu nakládání s osobními daty (takové to nepředáme třetí osobě, sbíráme za účelem bla bla bla.)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)  Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;) Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Co se tedy dělo ?
Vlastně nic.
U stánku postávalo pár aktivistů, kteří koordinovali podpisy skejťáků. Na to celé dohlíželo pár výše postavených aktivistů, kteří poskytovali rozhovory (podle nálepek na rekordéru např. Český rozhlas) a tvářili se ekologicky.
Pak se objevil jeden optimista s megafonem s odvážným plánem: „tak, kdo bude závodit, pojďte sem, a dohodneme se, kde a jak“. Zřejmě to byl nový aktivista, protože jinak by mu muselo být jasné, že tohle prostě nebude fungovat (viz freeletná a další). Nakonec to přeformuloval tak, že každý, kdo pojede, dostane tričko.
Skejťáci samozřejmě rozebrali trička a dál pokračovali v pojíždění tak, jako by SZ nebylo.
Jediné další vzrušení přišlo o něco později – najednou vidím dav fotografů (takoví ti s canon eos 350 – wannabe pro).
A co se dělo ?
Zviditelnit se přišla Kateřina Jacques – ale bohužel kolem nebyla žádna policejní jednotka, která by na ni mohla uplatnit přílišnou brutalitu. A chvíli později se z na první pohled obyčejného dědka vyklubal Václav Havel – tedy nestor a ikona CZ skateboardingu.
Poskytli něco rozhovorů a zatímco Havel vyrazil pryč, Jacques zimomřivě postávala u stánku.
Aha. Ptáte se, kde v tom všem byla ta exhibice ?
Ale vždyť píšu, kdo všechno tam exhiboval.
A skejťáci, Stalin a Letná ?
Na to sral pes.