TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

[b]NESTLÉ LifeInLine Tour[/b] Galerie Dnes b…(import z brusle.info/blog)

[b]NESTLÉ LifeInLine Tour[/b]

Galerie

Dnes byla pořádán první ze série NESTLÉ LifeInLine Tour závodů. Dneska byla první na řadě Praha.
Slunečno a teplota třicet stupňů Celsia patřilo spíše k vražedným podmínkám, což ale závodníky a závodnice nikterak neomezovalo.
První se jel volný závod na pět kilometrů. Z něj jsem mnoho neměl, protože jsem na kole dorazil těsně před jeho koncem, ale jak jsem záhy zjistil, nejely ho jen děti.
Další na programu byl závod na 12/22 kilometrů.
Dorazila většina rychlo bruslařské špičky a tak nebyla otázka, kdo vyhraje, ale jak se to bude vyvíjet na dalších místech.
Během předstartovního mumraje jsem potkával známé i neznámé tváře. JiKo měl už odjetých pět kilometrů, Aulo se chystal na dvanáct stejně jako Ice, Pařík plus několik dalších. Objevil se i Petr „Satan jede na kole“ z Malé Morávky. Na startu jsem ho viděl, v závodě už ne – ani vlastně nevím, jestli se zúčastnil nebo jenom zevloval.
Před samotným závodem ještě exhibice Petra Manďáka – oproti minulým sto osmdesáti pěti jel dnes za autem „jen“ sto pět.
Výkon dobrý, ale zvolna začínám být alergický na Petrovo „self-promotion“.
Ještě předstartovní exhibice ve slalomu.
Nakonec se na kombinovaném startu sešlo několik desítek jezdců.
Tři, dva, jedna… na start nikdo nečeká a startuje se o chvíli dřív. První jede „rychlo vláček“, zbytek „těch normálních“ vyráží za nimi. (Vlastně jediná výtka k závodům – „profíci“ i občasní jezdci v jednom závodě není až tak úplně spravedlivé a pro některé to může být i značně demotivující. )
Okruh po pražském Rohanském nábřeží tvořený pro dopravu uzavřenou čtyřproudovou silnicí. Dva pruhy pro jízdu tam, dva zpět, povrch vcelku ucházející.
Peloton se záhy roztrhal a zatímco rychlo vláček drtil okruhy, zbytek bojoval jak se sebou, horkem a trasou. Na jednom místě pod mostem byl zřejmě zákeřný dolík, který shazoval jezdce na zem – pokaždé, když jsem se tím směrem podíval, ležel tam někdo na zemi.
K veselým historkám patří i rychlo vláček. Na rovině to žene hezky, ale nedejbože když přijde zatáčka, nastávají problémy.
S přibývajícím časem postupně jednotliví jezdci končily svůj počet okruhů a trať se stávala opuštěnější.
Po nějaké době bylo vysláno auto, aby rozbíralo zbytek jezdců na trati a dovezlo je do cíle – ale zúčastnění se vzmohli a za ohromné radosti projeli cílem po svých.
Pak organizace zaskřípala podruhé (a naposledy) – na výsledky se čekalo přes půl hodiny, během které se dost lidí ztratilo, což asi uškodilo atmosféře vyhlašování výsledků.
A na závěr (před výpisem výsledků): moc příjemná profesionální akce. (Byť z pohledu pěšího fotografa).
Takže pokud budou další závody někde ve vašem okolí, nenechte si je ujít.
Výsledky:
22 km – ženy:
1.Kateřina Novotná (BZK Praha) 41,34,
2.2. Tereza Dvořáčková (BZK Praha) 49:01,
3.3. Kateřina Sazamová (Úvaly) 57:52.

Muži:
1.Petr Bílek (BZK Praha) 39:40,6,
2.2. Petr Hargaš (KSB Benátky) 39:40,9,
3.3. Jakub Janečko (BZK Praha ) 39:43.

Výsledky závodu na 11 km – ženy:
1.Klára Bubeníčková (Praha 8-Karlín) 25:04,
2.2. Veronika Poustková (Poděbrady II) 25:06,
3.3. Hana Janečková (BZK Praha) 27:07.

Muži:
1.Tomáš Ptáčník 20:09,
2.2. Filip Adlt (oba SK REINPO Žďár nad Sázavou),
3.3. Petr Manďák (Brokenbone Team) 21:18.

5,5 km v kategoriích Deli (12 – 13 let) zvítězili Daniela Karasová a Maroš Lisoň (Slovensko), v kategorii Kit Kat (14 – 15) byla nejrychlejší Andrea Břeňová a kategorii Nescafé (16 – 18) vyhrál Lukáš Borgula.

Jo, a Ice byl pátej na 11 km – pokud se nepletu.