TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Stále se nechci smířit se zimou a koncem projížděk…(import z brusle.info/blog)

Stále se nechci smířit se zimou a koncem projížděk po Praze. A tak jsem to využil brzkého odpoledne k projetí Prahy.
Letná – pár „víkendových bojovníků“ na skejtu, dva osamělí bruslaři na dráze… a jinak nic. Pokračoval jsem přes Letnou do centra – vítr nefoukal, zima nebyla ani tak velká a pěkně to utíkalo. Letná, Štvanice, Národní, Smíchov. Pár poletů v místním skateparku. Moc lidí tam nebylo.
Ale pak jsem dostal ten blbej nápad, že domů pojedu přes Ladronku a Řepy. Na Smíchově to bylo ještě dobré, ale na Řepských kopcích už to bylo jinak – silničáři letos nezaspali a mohutně začali solit silnice. Bohužel kvůli nepřítomnosti sněhu a ledu sůl jen leží a váže vodu. Tudíž jsou všechni silnice navlhlé. Naproti tomu chodníky jsou suché a tak se na nich dobře daří naprášenému sněhu. Podtrženo sečteno: mokrá silnice nebo sníh na chodníku.
Volil jsem to tak půl na půl. Přes Řepské sídliště to ještě šlo, ale od Bílé Hory bylo skoro nesjízdno. Ladronka pak byla na několika místech sice projeté motorovým koštětem, ale stejně pod sněhem.
Ale poměrně překvapivě to moc neklouzalo a rovnoměrný pohyb nečinil nejmenší obtíže.
Ty přišly až nad Strahovem. Kdo nejel po lehce navlhlé a velmi klouzající silnici ze Strahova na Dlabačov za plného provozu, neví, co je adrenalin.
K zemi jsem šel až na dlažebních kostkách a tramvajových kolejích.
No a zpět na Letné už zase bylo sucho a sjízdno, nicméně zítřejší program řešit nemusím: jak to tak z okna vypadá, je tam pět čísel nového sněhu.