TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Sáblíková podruhé na stupních vítězů25.11.2006 12:…(import z brusle.info/blog)

Sáblíková podruhé na stupních vítězů

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)25.11.2006 12:55 – M o s k v a – Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se podruhé v kariéře dostala ve Světovém poháru na stupně vítězů. V Moskvě na trati 5000 metrů obsadila třetí místo, za první Claudií Pechsteinovou zaostala o 1,06 vteřiny. Sáblíková zopakovala místění z tříkilometrové trati z úvodní závodu v Heerenveenu.
Bývalá olympijská vítězka Pechsteinová si v Moskvě připsala 22. vítězství ve Světovém poháru v kariéře, na dnešní triumf ovšem čekala od února loňského roku. Německý úspěch podtrhla druhým místem Daniela Anschützová-Thomsová.
Poprvé v tomto ročníku se jelo na pětikilometrové trati, která Sáblíkové nejvíc sedí. Od letošního března na ní drží juniorský světový rekord časem 6:50,45 minuty.
"Mohla by to být placka. A jestli opravdu bude, budu skákat radostí," říkala před závodem Sáblíková. Na své nejoblíbenější trati si pak medailové přání splnila.
Česká olympionička minulý týden v Berlíně obsadila na trojce páté místo, v celkovém pořadí Světového poháru jí patří třetí příčka.

CTK