TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Novotná na konci roku vytvořila český rekord16:09 …(import z brusle.info/blog)

Novotná na konci roku vytvořila český rekord
16:09 – 19.12.2006
Spišská Nová Ves (Slovensko)/Praha – Česká reprezentantka v rychlobruslení na krátké dráze Kateřina Novotná potvrdila i v posledním závodě letošního kalendářního roku dobrou formu. Ve Spišské Nové Vsi šestá žena z olympiády v Turíně vylepšila český rekord na trati 1500 metrů.
"Brala jsem to jako tréninkový závod, ale protože jsem se cítila dobře a byly tam i kvalitní soupeřky, zkusila jsem zajet i dobrý čas a povedlo se," řekl ČTK Novotná, která dosáhla času 2:25,524 minuty. Své maximum z loňského roku tak vylepšila o více než jednu vteřinu.
V příštích dnes se dvaadvacetiletá závodnice bude věnovat tréninku, aby byla dobře připravená na evropský šampionát a univerziádu, které ji čekají v lednu. "Teď jsem pořád závodila, takže na to nebyl moc čas," dodala Novotná, jíž se v této sezoně už jednou podařilo vystoupit na stupně vítězů po závodě Světového poháru. V čínském Čchang-čchunu skončila třetí na patnáctistovce.