TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Převzato:Kdo to ví (Komentář), 18 1. Tak máme v P…(import z brusle.info/blog)

Převzato:

Kdo to ví (Komentář), 18 1.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)Tak máme v Praze pěknou taškařici. Ze desítky milionů před pár měsíci dokončené dláždění vltavských náplavek se bude příští rok rozebírat a částečně či úplně nahrazovat asfaltem. Špatně se tam totiž jezdí cyklistům, kolečkovým bruslařům a kočárkům. Několik milionů poletí oknem.
Otázky: to radní nevěděli o problémech zmíněných komunit? Zajímaly se zmíněné komunity o vhodné dláždění před pracemi či během nich? Opravdu je nutné uvažovat tak, že tehdejší mocní dláždili jen proto, že neznali asfalt, kdežto dnes by jistě asfaltovali? (Někomu asi nedochází, že dlažba tam není proto, že nebyl asfalt, ale proto, že dlažba například umožňuje vodě odtékat.) A co nepříjemná stoupání – nesrovnáme pražský terén, aby se líp jezdilo/bruslilo/kočárkovalo?

Jen pro doplnění:

Za prvé: Neví o této akci někdo další podrobnosti ?
A za druhé: musím souhlasit, že náplavka se svými pravidelnými povodněmi zlikviduje asfalt poměrně záhy. Nemluvě o tom, že náplavka Výtoň – Mánes a dále pak Staroměstská – Štvanice bude pravý ráj pro zmíněné skupiny: davy lidí, nastupujících na parníky, rybáři, turisté – a do toho bruslaři. Optimálně z Ladronky s pocitem absolutního práva přednosti v jízdě.
Na kole je tam už dnes vyhrazena cyklostezka, projet se dá bez větších problémů – tak proč to najednou komplikovat ?