TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Z Komenského sadů chtějí mít Central Park – Ostrav…(import z brusle.info/blog)

Z Komenského sadů chtějí mít Central Park – Ostrava

Obvodní radnice oddálila jejich obnovu, zastupitelé chtějí nechat přepracovat dvanáct let starý projekt

Plochy na opalování, růžový sad, trasy pro in-line bruslaře, jezírko či nová pizzerie. Tak si starosta centrálního ostravského obvodu Miroslav Svozil (ODS) představuje budoucnost Komenského sadů. „Cílem je mít v Ostravě něco jako Central Park,“ říká.
Výhodou Komenského sadů, jako plochy v centru města určené k aktivnímu odpočinku, je podle Svozila také přímá návaznost na dětské hřiště, bazén, tenisové kurty, sportovní halu i řeku.
Zastupitelé se chtějí o budoucí podobě Komenského sadů začít bavit v polovině února na svém pracovním zasedání. Svozil tvrdí, že je nutné dopracovat dnes již 12 let starý projekt na podobu sadů. Proto se zastupitelé chtějí setkat s projektantem a společně najít další prvky, které by bylo dobré do sadů zapracovat. Radnice chce oslovit také občany města, aby přispěli i svými nápady.
„Výsledek, který z toho vzejde, určitě nebude levným řešením. Případné investice ale budeme uvolňovat po etapách a navíc regenerace sadů může být vhodný projekt i pro financování z fondů Evropské unie,“ tvrdí starosta Svozil.
V Komenského sadech se mělo začít pracovat již nyní. V prvé fázi měla být vykácená celá lipová alej u tenisových kurtů. Lípy jsou podle radních nemocné, proto mají být nahrazeny stromy novými. Je to investice za deset miliónů korun.
„Veřejnost o tom ale nebyla moc informována, což byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli, že kácení zbrzdíme,“ vysvětlil Svozil. Navíc by jarní kácení narušilo na dalších šest měsíců život v parku.
Radní si proto chtějí nejprve ujasnit celkovou novou podobu Komenského sadů a první práce s obnovou sadů spustit nejdříve až letos na podzim.

Komentář:
takže si pište: větší plochu na slalom v dosahu pizzerie s levným pivkem a letni zahrádkou. Nejlépe hned vedle sebe. Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;).
Rejpy rejp: Hrozné, že ostravské novinky zveřejňujou pražáci Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)