TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Jak trávit noci ? Kromě toho, že u počítače, lze s…(import z brusle.info/blog)

Jak trávit noci ?
Kromě toho, že u počítače, lze sledovat i nebe. Alespoň podle informací dnes Měsíc zakryl Saturn. O čemž jsem věděl a měl jsem nachystaný fotoaparát.
Což je sice prima, ale Měsíc vcelku ignoroval mé snahy a schoval se za strom. Pravda, měl jsem ještě možnost fotit z mého pokoje, ale tam spí Lenka. A představa, že ji vzbudím a vysvětluju jí, že je otevřené okno a zima kvůli tomu, že fotím něco za něčím, takže pointa je, že to není vidět…
Zkuste si to sami a pečlivě si zapamatujte, co vám váš miláček řekne.
A fotky ? Nic. Jednak je objektiv 300mm zoufale málo, jednak vzhledem k cenové hladině nekreslí moc dobře a v neposlední řadě ostření manuální se mi nedaří a automatika pravidelně chytala větve v popředí.
Snad při zatmění měsíce budu úspěšnější. Jak vím, tak tu pár lidí fotí – tak se pak pochlubte výsledky.

Ale abych se přece někam podíval – co takhle Švýcarsko ?
Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)Jak jsem si přečetl, Google Maps aktualizoval a Švýcarsko je znovu vyfoceno ve větším rozlišení (50cm, 10m výškově).
Myslel jsem si, že mě to nepřekvapí – ale po nazoomování nad Švýcarsko jsem jen zíral. A to v pohybu, kdy si tím je možné libovolně otáčet, je efekt dvakrát lepší.