TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Polední sluníčko a výsledky v posledním slalomu mě…(import z brusle.info/blog)

Polední sluníčko a výsledky v posledním slalomu mě vytáhly potrénovat na Letnou slalom. Příjemné, konečně jezdit jen v tričku a mezi jízdami se vyhřívat na sluníčku.
A mimochodem: znatelně jsem se zlepšil; konkurence třeste se. Už po jedné noze projedu pomalu kelímky s největším rozestupem.Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Dneska mě na Letné v skateshopu na Spartě překvapili:
kamarád si kupoval brusle a měl samozřejmě otázky na to, jak o ně pečovat. A nato tam Peťa mluvil o bezúdržbových ložiscích. Neboli – nečistit, nemazat, ono to vydrží samo. Pokud se budou vyhýbat vodě.
Což mi z osobní zkušenosti přijde pokud ne jako nesmysl, tak minimálně nedůvěryhodné. Ať jsem jezdil, jak jsem jezdil, tak se ložiska plnila prachem a bordelem a bylo potřeba je vyčistit a promáznout.
Takže otázka: co je pravdy na bezúdržbových ložiscích ? Resp – je šance, že bez údržby vydrží déle nž čtrnáct dní ?

A druhé vcelku nepříjemné zjištění.
V letenské hospůdce neměli svůj den, či spíše večer. A to hodně.
Vevnitř neměli místo, takže jsem kupoval dvě piva s tím, že je si je vezmeme ven. A ejhle – bylo třeba platit hned. Argumentoval jsem, že jsem tam dost část, zdravíme se…prostě ne. Docela mě to překvapilo. V cizí hospodě ne, ale někde, kde mám dojem, že už to funguje ?! Asi nemám Radkovo osobní kouzlo…
Pak se tam objevili ještě Romeo s Jerrym (vsuvka pro Jerryho: v sobotu jedeme na koloJsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)) a chvíli se pokračovalo. Vzhledem k tomu, že došlo pivo (průšvih číslo dvě), Vojta koupil nealko. To nebyl moc dobrý nápad.
Pak už jenom zima a domů.