TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Rok se s rokem :) sešel a objevilo se nové číslo m…(import z brusle.info/blog)

Rok se s rokem :) sešel a objevilo se nové číslo magazinlinu.
(následuje zcela subjektivní popis ve stylu „kdyby mě k tomu pustili, tak bych to zvádl lépe“. I když byla velké šance to „lépe“ předvést, zůstanu raději zaujatým kritikem.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)První překvapení je změna stylu – pryč je nečitelné grafiti logo a místo něj je logo nové- textové. O jeho čitelnosti se dá s úspěchem pochybovat (inmagaz ? In-linmagaz ?) stejně jako snaha umístit fotku přes nadpis. Funkční u zavedených časopisů z nakladatelství Stratosféra (bod pro Tygříka), tady trochu tápu co je to za časopisu a jak se to vlastně jmenuje.
Dál titulka hraje všemi barvami, nadpisy jsou vystínované a viditelné snaha o trochu typografie. Přesto mi přijde na jedné straně přeplácnutá a na druhé mě nic na první pohled nazaujalo. Ale opět v tom vidím snahu o styl umiňované Stratosféry (další Tygří bod).

Po otevření na mě bafl jakýsi speedař s roztaženýma nohama Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;), ale jdeme dál.
Novinky obsahují pár „gadgets“ – GPS na brusle, „protibrzdu“ na brusle nebo quad brusle s cca 30cm kolečky. Nevím, neznám – dozvídám se zajímavé věci.
Následuje téma kmng. Tedy – kiting v poněkud nepřehledné typografii. Odbočka: když se řekne kiting, vzpomenu si na Morávku a Pavla (?) jak je vlečen drakem ve výšce kolem dvou metrů rovnou do lesa. Jo, a že na pouštění draka jsou potřeba speciální kalhoty :). Zajímavý článek.

Následují „Bruslaři a dopravní předpisy“. Rozebrání jak situace u nás, tak v příkladech zahraničí. Zůstanu u přístupu „dlabu na předpisy, ono to nějak projde“. A vzkaz pro ladronkáře: to, že na bruslích smíte na cyklostezku je minimálně nejedno značné. Takže šupky hupky na škváru vedle asfaltu… Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Následuje celostránkový inzerát, u kterého vypadlo označení, že je to reklama :). O kousek si dělá reklamu Víťa Žalud (inlajn.cz). A protože tu vyhrál v anketě, budu šoupat nohama a nebudu to komentovat Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Rozhovory „Českomoravský pohár očima loňských vítězů“ a „Škola bruslení – jak se správně odrazit a sklouznout“. Nevím, neumím, padám. Ale předpokládám, že metodiku má Jirka Reichert zmáknutou, takže to bude správně. Mimochodem: první slovo, na které mi padlo oko je „buřtiky“. Chjo Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Tip na výlet: Český smaragd. Kamsi k Blaníku. Celkově 12km, z toho polovina pěšky. Foto okolí, ale ani jedna fotka cesty/asfaltu, kudy se jede. Tenhle článek mě nenalákal.

Reportáž z Morávky „Jak se učí instruktoři“. Zřejmě k tomu po mě Lída chtěla fotky. Poslal jsem je, jak to šlo nejdříve, ale nepoužila je. Vlastně nereagovala nijak. Podle článku (a poslední Morávky) soudím, že jsme poslední p/Pohodu zažili na té první. Je to na mě nějaké oficiální. Ale věřím, že zdejším instruktorům to bylo ku prospěchu.
„In-line tachometry“ – technický článek. Docela zajímavé věci – ale aby mi nějaký přístroj ukazoval, že jsem zase celé odpoledne na Letné proseděl – děkuji, nechci Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Další trasa z Veselí nad Moravou do Kunovic. Celkem 15km, vypadá zajímavě – hlavně kvůli zmínce o Baťově kanálu. Ten mě láká včetně výletu lodí, tudíž je pro mě hned článek zajímavější. Následující list je určen k vystřižení a buď uložení do archivu nebo jako mapa s sebou na výlet. První je zmíněné Veseli – Kunovice, druhé Pardubice – Brozany – loni jsme to jeli, letos je v plánu dostat se až na Kunětickou horu, kteréžto části se věnuje poslední mapka. Původně jsem chtěl jet „po čuchu směr Kunětická hora“, takhle pojedu podle mapy z časopisu. Pokud si ji nezapomenu vzít s sebou.
Upoutávka na sportovní pořad České televize „Sportujeme s Katkou“. Něco už jsem slyšel, uvidíme co z toho vyjde. Jestli to bude Lost či Prison Break Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Déle pár stránek věnované rychlobruslení – short track (vide z něj je tu tuším ve videích) a „Jaký bude World inline cup). Rychlosekci uzavírá druhý díl hledání mystického double pushe.

Rozhovor s Matějem Šrámem – 13 let, agresiv. Viděl jsem ho párkrát jezdit, slušné. Zamačkávám slzu „když mi bylo 13“ a přeskakuji rozhovor, protože nemám dojem, že by mě čímkoliv obohatil. Mimochodem – hezky nafocená lavička. Vypadá alespoň o půl metru vyšší, než byla v reálu.

Reportáž z Mistrovství ČR v rampě, na protější straně freestyle slalom a příbuzné odrůdy – skok vysoký. Foto Kýblmena chybí, resp nachází se u článku o Morávce.
„Slalomová cvičení“ jsem nepochopil. Nejedná se o freestyle slalom, ale o variaci na slalom lyžařský. Proč bych měl při jízdě na bruslích s hůlkami jednou z nich točit nad hlavou nevím. A ani nechci vědět.Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Časopis uzavírá čtyřstránka ze Slovenska – Bratislavské bruslařské slavnosti, Sport inline klub Košice a Tatra banka city maraton, Pravidla závodů a kalendář. A fotka Manďáka, který stále ještě nepokořil 200km/h za motorkou. Že prý letos. To znám –člověk to odkládá a nejednou má třicet na krku a klouby o něco níž…
Pak ještě novoroční projev prezidenta mezinárodní bruslařské federace (už jste zaplatili poplatky?) Sabatina Aracu.

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)

Jsem prilis sexy na zadani alternativniho textu ;)Hodnocení na závěr: konečně obsah beroucí většinu odvětví bruslení. V grafice se různé chybky dají najít, občas typografie pláče, občas není jasné, jestli je to ještě článek a jestli už je to reklama – nikoliv stylem, ale prolínající se grafikou.
Osobně se domnívám, že na oslovení toho megadavu, který se prohání po Ladronce nebo po Letné to úplně nestačí – to by chtělo spíše stratosférický bulvár typu: „Kdo je tajemná Kýblmenova milenka ?“, „Tikova zpověď: hlad je prevít“ či „Opět přistižen: Radek a alkohol“. Plus módní rubrika „Co dnes na brusle“. Ale to už jsou moc velké fantazie.

Magazinline vykročil novým směrem. Jestli je to dobrý směr se teprve ukáže.