TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Jak být za blbce v několika snadných krocích

O nápadu grilování na Letné jsem se tu už zmiňoval. A dnes to proběhlo.

Ale na začátku jsem pro R hlídal půjčovnu bruslí. Krom toho, že jsem nechopil (zase) systém řazení velikostí bruslí atak se výdej každé velikosti lehce prodloužil se nedělo nic mimořádného.

Jen kolem čtvrté se objevil R, že má nachystáno na grilování. Tedy, že má maso (pro sebe), dřevo (pro gril) a jediné co mu chybí je právě ten gril. A tady přichází ta moje blbost: nabídl jsem se, že toho našeho malého hodím do auta a přivezu. Což jsem zrealizoval.

Na grilování se sešlo docela dost lidí. Někdo přišel, někdo odešel, ale v průměru tam bylo stále deset kusů a gril jel naplno. R řešil půjčovnu tak, že ji zamkl, na dveře dal ceduli a když někdo něco chtěl (třeba vrátit brusle), tak si zavolal. Do toho začal R spřádat plány na půjčování grilů na Letné ve velkém. Bože, zabij mě. Nebo spíš jeho.

U grilování se průběžně střídalo několik lidí – kdo měl chuť a čas, obracel a opečovával všechno, co se grilovalo.

Za vyžírku tam byl O, který jako jediný nepřinesl vůbec nic a sežral nejvíc. A ještě u toho mlaská (obrazně – když už se přiživuju a vím o tom, tak o sobě nedávám moc vědět). Dalším pacientem byl P, který se vrátil do dob učňovské mládeže, kdy záchvaty smíchu vyvolávalo parodování Hitlera a vykřikování německých slov bez jakýchkoli souvislostí či významu. Bohužel, ač mládeže z učnáku byl nedostatek, smích to budilo. S přibývajícím počtem piv se zvyšovala hlasitost jak deklamace, tak smíchu. Na druhé straně P byl jediný, kdo se nabídl na pomoc  úklidem (viz dále). Protože se mu ale v rámci intoxikace alkoholem nepodařilo identifikovat nikoho včetně mně, raději jsem ho moc k úklidu nepustil – přece jen gril byl horký.

Po nějaké době se R jako hlavní organizátor rozloučil a vypadl. Super. Takže mi to komplet zůstalo na krku: gril nebylo kam uklidit, takže jsem tam musel zůstat a postarat se o něj. V kombinaci s následným řízením vozu a abstinencí byl pohled na okolí, zvolna se propadající do alkoholového opojení zážitek ke zblití.

Když už toho bylo moc, tak jsem uklidil gril, naházel pár odpadků na vozík, rozloučil se a zmizel. Co a jak to dopadlo dál nevím a je mi to vcelku jedno.

A proč jsem za blbce ?

Protože i když vidím řítící se průser v podobě organizačního selhání (nejdůležitější gril není), tak neuteču, ale nabídnu se s pomocí. Abych si to pak užil na konci, zatímco organizátor je kdesi v prdeli…

Takže jsem sms poslal povolení L a V k fyzickému násilí na mě v případě, že jen zmíním možnou spolupráci s R na čemkoliv. Pravděpodobně včetně freeletné.