TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Po vzoru velkých západoevropských měst také v mora…(import z brusle.info/blog)

Po vzoru velkých západoevropských měst také v moravské metropoli v rámci projektu Brno – Zdravé město odstartují od příštího roku jízdy městem na kolečkových bruslích.

„Akce bude určena pro širokou veřejnost a mohla by se stát pravidelným sportovně-společenským setkáním nejen pro příznivce tohoto sportu,“ sdělil jeden z organizátorů, bývalý profesionální krasobruslař a současný zastupitel města Jaroslav Suchý. Půjde o organizovaný průjezd městem po vyznačené trase s postupným omezením silničního provozu za asistence strážníků a dopravních policistů. Vyznavači inline bruslení tak podle Suchého dostanou příležitost projet si místa, která normálně patří autům. Pro první jízdy je vytipována trasa v délce přibližně 12 kilometrů, která je navržena tak, aby vyhovovala i začínajícím bruslařům.

Povede od nákupního centra v Králově Poli, přes Lužánky, náměstí 28. října, okolo IBC na Koliště, k Vaňkovce a dále k Rondu a přes Nové sady k hlavnímu vlakovému nádraží, kolem Mahenova a Janáčkova divadla na Moravské náměstí, případně náměstí Svobody. Časem má vzniknout více tras, které se budou střídat.

Ve většině měst je inline jízda doprovázena kulturním programem a bude tomu tak i v Brně. V příštím roce by se akce měla konat pravidelně od 15. května do 30. září. Na přípravách se podílí sportovní klub Black Ice vedený Michalem Hrazdírou ve spolupráci s brněnskou radnicí, kanceláří Brno – Zdravé město a Fakultou sportovních studií Masarykovy univerzity. Podrobné informace o akci budou v předstihu zveřejněny na internetových stránkách www.brno-inline.cz.

Opravte mě jestli se pletu – ale zřejmě je Praha už jediná. A co. Dobře nám tak.