TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Pardubice na bruslích

Jako již několikáté pondělí proběhlo Pardubické bruslení. A tentokrát vyšlo počasí. Konečně.

Do Pardubic jsem dorazil brzy a tak jsem si aspoň mohl v klidu projet město a stezku ke Kunětické hoře. Ve městě bylo pár zajímavých obrubníků či míst na skoky, takže o zábavu nebyla nouze. Na nějaké extrémnosti nedošlo, spíš tak, jak je v poslední době zvykem, na klid a pohodu.

Už cestou z Prahy mě ještě zaujala stezka Pardubice – Lázně Bohdaneč – Živanice. A možná ještě dál – to by chtělo otestovat. Ale na to bych si vzal druhé (rychlejší) brusle. Ale pohledem z auta bylo vidět, že celá tahle stezka je bruslaři využívána.

01062009379  01062009382

A co samotná jízda městem ? Nebylo to špatné. Zadání bylo “v červené” – v barvě sponzora. Červených lidiček bylo mnoho a barevný had v ulicích byl pěkný na pohled. Oficiálně jsme měli vyhrazenou polovinu silnice, ale tak nějak spontánně jsme si vyhradili ulici celou.

01062009399 

Ale atmosféra mi přišla taková..chladná. Nebyl problém, abych si půlku jízdy přemýšlel nad svými věcmi a jen periferně se věnoval jízdě a orientaci v davu. To není dobře.

Na závěr vyhlášení cen sponzorů, několik reklamních slov a konec. Nebylo to špatné, ale něco tomu tentokrát chybělo.