TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Abych tu jen nekritizoval z pozice někoho, kdo na …(import z brusle.info/blog)

Abych tu jen nekritizoval z pozice někoho, kdo na to nemá právo či přiostřoval spory s lidmi, kteří nerozumí psanému textu, budu se věnovat zábavnějším činnostem.

Rámy jsou dotestovány.(předchozí článek)
Podrobnější výsledky budou – ale velmi, velmi stručné shrnutí je krátké. Za tu cenu nebrat.
Pokud nemáte brusle, kde se projeví každý gram (což je záležitost závodních speciálů víc než různě vyztužovaných freeskate bruslí) nebo nemáte výrazně delší rám, rozdílu nepoznáte. Vlastně poznáte – v některých situacích máte pocit, že se rám deformuje zcela náhodně a neposkytuje vždy stejnou oporu.
Kdyby stál 2000, tak by to možná bylo zajímavé (dobře to vypadá, že), ale za prodejní cenu kolem osmi tisíc to opravdu podle mne nestojí.

Zato ložiska jsou jiné kafe.
Mají sice značku Bont, ale Radek tvrdí, že jsou vyráběná v Čechách. Takže nějaká varianta ZKL. Jedou perfektně a s prachem nemají problém.
Netestoval jsem je na agressiv – tvrdé dopady atd. (Ono stačilo párkrát přezout brusle mezi variací speed/slalom/jinej slalom a ono to docela přestane bavit).
Stejně jako mi bylo líto vzít nová ložiska do deště – v rámci objektivity testů by to bylo ok, ale prostě jsem neměl to srdce zlikvidovat nová ložiska.
Nevím ještě, jaká prodejní cena na ně bude nebo jestli budou další série stejně kvalitní, ale mě přijdou velmi dobrá.

Střípky z bruslení
Během slalomových testů jsem zjistil, že mě letos slalom opravdu, ale opravdu nebaví. A abych vás tu ohromoval výčtem triků na laviččce/zábradlí nemá cenu, bo to nikdo nezná :) A stejně co jsem dnes sledoval, tak mě na slalomu zajede čím dál víc lidí. A to nemluvím o tom, že se trekaři učí double-push. To už je fakt konec světa :)

Stalina konečně uklidili. Je toho ohromná hromada, ale skejťáci se snaží, aby bylo brzy materiálu na druhou. Bordel nad bordel.

Ve Stromovce se pro samého bruslaře náda kam plivnout. A chovat se také neumějí. Resp. Jezdit v davu bruslařů tak, abych jich co nejméně omezoval a nikoho neohrožoval. Už jsem to tu jedno nadhodil – možná by v rámco kurzů bruslení nebyla špatná chvilka věnovaná určité etiketě na bruslích. Pak by se nočních jízdách nestávalo, že v davu někdo upadne a nikdo nechápe, proč zvedám ruce…

A na závěr jeden vtip, na který jsem tu v jedné diskuzi narážel.
Kdesi v hlubinách komunismu a studené války. Telemost SSSR-USA. Americký prezident se ptá svého sovětského protějšku: „Za jak dlouho si u vás průměrný dělník vydělá na auto ?“.
Dlouhé ticho.
A nakonec se sovětský prezident odhodlá k odpovědi: „Ale vy zas bijete černochy!“.