TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Okolí Ladronky se bude dále upravovatPark Ladronka…(import z brusle.info/blog)

Okolí Ladronky se bude dále upravovat
Park Ladronka by se v budoucnu mohl spojit s Petřínem i oborou Hvězda tak, aby se člověk mohl procházet, aniž narazí na silnici.

Zastupitelstvo městské části Praha 6 dnes hlasy všech přítomných schválilo podání žádosti o padesátimilionový grant Evropské unie v operačním programu Praha  Konkurenceschopnost, informoval radní Prahy 6 Ondřej Balatka. Městská část v letošním roce počítá v rozpočtu na úpravu okolí Ladronky ve směru ke Hvězdě s 19 miliony korun.

Sportovně-rekreační areál kolem usedlosti Ladronka, odkud roku 2000 policie vystěhovala squattery, vznikl roku 2005 po rekonstrukci budovy. V posledních letech se v okolí stavěly chodníčky, cesty a sázela stromořadí. To má pokračovat i nadále. Heliport Vojenské nemocnice na Vypichu se přemístí, pod silnicemi se vybudují podjezdy. „Člověk bude moct pěšky, na kole nebo na in-line bruslích jet z Kinského zahrady nebo Petřína přes Ladronku až do obory Hvězda,“ řekl Balatka.

Hotovo by mělo být v polovině roku 2010. Celkem radnice Prahy 6 počítá s výdaji 19 milionů korun letos i napřesrok. Celkových 38 milionů nákladů se však v případě úspěchu grantové žádosti může snížit na desetinu. Praha 6 požaduje od EU na úpravu okolí Ladronky 50 milionů korun, její spoluúčast by představovala 7,5 procenta, tedy 3,75 milionu. Rozhodnout o žádosti by se podle Balatky mělo do září.

Martin Šalek
tiskový mluvčí MČ Praha 6

 

Pozn: Chcete číst co se chystá kolem Ladronky ? Čtěte brusle.info :)