TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Jen se tak projetMoc času jsem dneska na brusle ne…(import z brusle.info/blog)

Jen se tak projet
Moc času jsem dneska na brusle neměl, ale aspoň něco. Přes Stromovku (vlastně jsem si ani neuvědomil, jak moc mizerný přístup je ze strany Bubenče. Rozbité dlážděné silnice, hlína a štěrk), ve které byly snad stovky bruslařů. Už to začání být jako na Ladronce. Jedinec jede zařazen v davu bez možnosti změnit rychlost či směr. Bleééé.
Za Stromovkou, či spíš za výstavištěm něco málo zevlovacího zábradlí. Odtamtud street přes Vltavskou a Argentinskou směr Palmovka. Protože je Svátek práce za dveřmi, všichni tu práci zabalili brzo a tak Argentinská stála. Kompletně a natolik, že se dal jet docela slušný slalom. Vidoe variaci tu najdete z poslední doby v archivu.( Ať mají haters zase nějakou munici, že jsou předpisy porušovány). Odtamtud přes most na Palmovku. Cestou pár malých zídek či zábradlí, ale nic moc.
Na Palmovce chvíle u hotelu Olympik a následná jízda Karlínem. Několik malých zábradlí, obrubníky tvořící malé bangy a kvalitní asfalt samozřejmostí. Zpět na Florenc a přes most na Letnou. Nic moc nápad vyjet nahoru pěšky byl obratem zrealizován a lilo ze mě pekně.
Cestou jsem se stavil v inlinespecial pro nový batoh. Ale jak jsem po telefonátu zjistil, Petr stál s autem v již zmiňované zácpě v Argentinské. A když za půl hodiny dorazil (autem po chodníku), komentoval svou jízdu, že by to měl tak za třicet bodů. I když z pohledu bruslaře je stojící autodoprava docela fajn.
V obchodě už na něj čekala slečna s opravou bruslí. Za pade ji převrtal přezku a vyměnil/přehodil kola. Co odpověděl mě na otázku, jestli mi za pade vymění kola si představit asi dovedete.
Ale za chvíli mi to vrátil, když mě semišky označil za nejhorší brusle a mě jako jediného, koho na ně nachytal.
Pak už jen přes Letnou domů. U slalomu se mě pár lidí ptalo, jestli přijdu na hokej. Odmítl jsem s tím, že grilujeme – a najednou se mi všichni pozvali domů. Takže jsem jejich společnost odmítl podruhé a se začínajícím deštěm dojel domů.
A to komplet za něco málo přes dvě hodiny. Prima podvečer.