TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Nejbrutálnější in-line závody v ČR – Výjezd na Zvi…(import z brusle.info/blog)

Nejbrutálnější in-line závody v ČR – Výjezd na Zvičinu!

via http://www.czecot.com/cz/?page=14&id=15608

Už máte dost rovných hlaďounkých stezek? Nechce se vám jezdit sem tam po autostrádě, kde jediným adrenalinem je otočka do protisměru, nebo spára zalepená měkkým asfaltem? Vemte brusle a přijeďte 15. května do Dvora Králové nad Labem!

Máme pro vás chuťovku, na kterou vaše nohy a plíce jen tak nezapomenou! Rozhodli jsme se totiž bruslaře „zničit“ brutálním výstupem na Zvičinu – nejkrásnější a nejvyšší horu Podkrkonoší.

Začneme opatrně, dá se říct jemňounce. Ve 13.30 bude časovka na 3,9 km po rovince na nové pohodlné cestě za královédvorským letištěm. Tato časovka je i pro vaše ratolesti a slabší části rodiny.

Ihned po vyhlášení nejlepších dětí se společnou jízdou vydáme přes město směrem k železničnímu přejezdu. Zde odstartujeme první časovku do vrchu směrem na Dehtov. Na stejné trase byla v 80 letech i jedna lehčí horská prémie cyklistického závodu Míru.

Z Dehtova společně sjedeme z kopečka do obce Třebihošť, kde odstartujeme třetí měřený úsek a to výjezd na Zvičinu, nejvyšší horu Podkrkonoší. Na horu, ze které je nádherný výhled na celé široké okolí a hlavně i na snad stále pocukrované Krkonoše. Na kopci v Raisově chatě bude veledůležité občerstvení a hlavně vyhlášení výsledků, kdy vyhlásíme krále a královnu Zvičiny, kteří získají hlavní ceny v podobě soudků Královédvorského piva Tambor. Výherci dalších hodnotných cen se budou losovat ze všech účastníků akce, protože už jen vyjet na Zvičinu bude výkon hodný krále.

Celková délka 3 etapového závodu je 15km, měřené úseky jsou 3,9km 5km a 4km. Jízdu budou doprovázet auta a autobus, který cestou posbírá všechny, kdo již nebudou moci a hlavně všechny bruslaře sveze ze Zvičiny zpět do Dvora Králové nad Labem. Do autobusu je možné usadit i rodinné příslušníky jako doprovod. Nejodolnější a nejodvážnější jedinci mohou vystoupit v Horní Brusnici a zpět do Dvora Králové cca 10 km z kopečka dojet na bruslích.

Protože se jede hlavně do kopce, pojedeme za každého počasí! Děti mohou jet pouze za doprovodu rodičů. Přilba je povinná pro cyklisty i bruslaře, hůlky a chrániče doporučujeme. Jede se za plného provozu. Auta však jezdí jen ve středním měřeném úseku, kde je ale krásná široká silnice, která je v sobotu odpoledne málo frekventovaná. Řidiče budeme o probíhajícím závodu důrazně informovat.

Cena: 50 Kč pro bruslící účastníky. Akce je již 4 ročníkem tradičních královédvorských In-line jízd, které se vždy vyznačovali jistou „náročností“.

Tak tohle hodně zaujalo.