TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Melem pantem kolem dokola

a stále a stále. Na ladronce v diskuzi padají stále stejné argumenty, které dokáží stále spolehlivě pobavit:

  • Tiku, nevím, co jsi myslel slovem "flame", ale když je od Ladronky na dohled krásná a klidná obora letohrádku Hvězda, tak jen těžko chápu ty rodiče, kteří svá děcka na tříkolkách vystavují nebezpečí kolize s bruslařem. Už jsem několik kolizí bruslaře (obyč., nespídař) s tříkolkářem či malým cyklistou viděl. Převrácená tříkolka, dítě řve, rodič řve na bruslaře, bruslař leží na tom štěrkovém pruhu, zkoumá svůj zdravotní stav a případně i agresivitu blížícího se rodiče. Zde tedy doporučuji rodičům lepší místo.
  • Pak už by stačilo, aby cyklisti pochopili, že se inline-ladronka dá objet, aby rodiče s dětmi na tříkolkách šli do parku a ne mezi inlajnisty a majitelé psů drželi své chlupáče na šňůře a mimo dráhu, a byla by to fakt výborná trať.

Pointa ?

To nevědomé nadšení, kdy dotyčný doporučuje ostaním  co mají dělat, aby je on neohrozil. Ne a ne pochopit, že ono místo nemá žádná skupina ve vlastnictví a že se opravdu všichni musí chovat, aby se navzájem nezabili. Do toho patří ohleduplní bruslaři, rodiče dbající na děti či pejskaři s pejsky na vodítku. Žádná strana nemá právo po jiných vyžadovat něco víc než  obyčejnou slušnost – natož je někam vykazovat.

Tohle téma, kdy bruslaři pokládají Ladronku za své výsostné území se řešilo mnohokrát – a většinou skončilo hádkou o nic. V téhle souvislosti bych připomněl tweet  @ONEblademag>Just kidding, this was 1999, rollerbladers will still too young to be hating on each other yet.