TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Místo Kaplického knihovny bude na pražské Letenské pláni jezírko

Kaplického chobotnice by mohla na pražské Letné s trochou nadsázky stát jen tehdy, pokud by byla obojživelná. Na místě, kde měl blob vyrůst, totiž podle studie městského investora bude jezírko.    diskutovat

Kdy tu vznikne, zatím není přesně jasné. "Čeká se také na dokončení prací na tunelovém komplexu Blanka, poté Letenské sady čeká celkové zušlechtění, magistrát hlavního města zde provede zásadní proměny," vysvětlil deníku Metro mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Jezírko "u knihovny" ale nebude jediným, které na Letné vznikne. To druhé by mělo být podle plánů nedaleko tenisových a volejbalových kurtů u budovy Zemědělského muzea.

Obě jezírka potom projí vodní kanál, který je vidět na vizualizaci dole. Novinkou bude také zcela nový pavilon s občerstvením, který bude nedaleko jezírka "u knihovny".

O tom, jestli se tu ale skutečně objeví, se teprve rozhodne. Přestože jsou už zpracovány první "nástřely", jak by Letenská pláň mohla vypadat, radnice Prahy 7 dá svým občanům ještě možnost se k nim na veřejné diskuzi vyjádřit. Jedno setkání s občany se už uskutečnilo a na začátek příštího roku pak radnice chystá další.

"My máme zatím základní představu, a to, že Letná musí zůstat pro rekreaci a neměla by tu vzniknout žádná zástavba. Do dalšího rozvoje chceme zapojit hlavně lidi, aby si řekli, co tady chtějí. Na základě toho potom sestavíme soubor připomínek, který pošleme na magistrát," řekl iDNES.cz Vokuš.

JB370d5e_03 JB370d5f_04 JB370d5c_01 JB370d5d_02

via idnes.cz.

Komentář: Není. Možná až za chvíli pochopím, co jezírko přinese Letné…