TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Bruslení a focení na Letné

O víkendu si vesničaní (Rudná u Prahy) udělali výlet na Letnou. A z Facebooku jsem o tom věděl, takže jsem se objevil s foťákem. Ano, jen fotit – protože ti mladší, pohyblivější, nadšenější a nezničenější mi to natírají tak nechutným stylem, že to ani nemá cenu zkoušet.

Neboli když jsem měl čas být osm hodine každý den na bruslích, bylo to lepší. O hodně.

První se jezdila klasická letenský zídka. Nic moc na ježdění, nic moc na focení. Přesto se tam jeden dokázal zrakvit velmi slušně – krev mu prosakovala přes provizorní obvaz zbytek dne…

Následoval přesun k Expu – kdysi ceněný architektonický zázrak, dnes kanceláře. Byl tam vyhlídnutý velký rail – ale nakonec se jen párkrát svezli po vodorovném, byť vysokém. Celou srandu okončil městský policista. Když je někde více lidí pohromadě, je potřeba na to řádně dohlédnout.

DSC_5934 DSC_5913 DSC_5914 DSC_5918 DSC_5927 DSC_5931

Přesun na Vltavskou. A hned malé zábradlí vedle schodů. Pár miszou, jedno AO, pokus o topside…ale většina zevlovala a jezdili napřed dva, pak už jen jeden. Slušně se tam fotilo. Policie se nedostavila a tak rozptýlením mezi psychickou přípravou bylo sledování dělníků, kteří se opravdu nepředřeli a tanečníků (a hlavně tanečnic), kteří měli v KD Vltavská soutěž v latinsko-amerických (tip dle kostýmů) tancích.

DSC_5976 DSC_5946 DSC_5947 DSC_5963 DSC_5965 DSC_5967

Přesun na dva betonové schody – padaly nějaké 540, nějaké chytané 180 a vcelku se zevlovalo.

DSC_5994 DSC_5983 DSC_5984

Další spot byl také na Vltavské. Vedle metra, kde obvykle trénují parkouristi. Ale spíše se zase zevlovalo, než aby probíhal nějaký hodně slušný pojezd. Pár pokusů o wallride …a tam to tak nějak skončilo.

DSC_6013

A to už jsem musel být jinde, takže jsem  se rozloučil a bylo po všem.