TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Už mě nebaví psát o dešti

ale ono to snad už jinak nejde.

Vyrazil jsem na Letnou. Nikde nikdo – což je při všeobecné lenosti letenských bruslařů vcelku normální. Stavil jsem se za R, který v půjčovně zoufale čekal na jakéhokoliv zákazníka. A mezi tím mi vysvětlil, že podle posledních matematických vzorů potřebuje kolo o pět centimetrů kratší a kliky o pět milimetrů delší. Nebo tak něco. Cokoliv.

Chtěl jsem aspoň drobnou změnu: přes Štvanici na Masaryčku a tramvají směr Želivského.

Tam jsou dlouhé intervaly semaforů – takže není problém stihnout dojet kolem hřbitovů až k odbočce na Strašnickou výrazně rychleji než auta či tramvaj. Kvalitní asfalt, super kola, moc pěkný fofr.

Bohužel tramvaj také odbočovala, takže směr chodník, kde rychlost výrazně klesla.

A pak už je to stereotypní – mraky, bouřka, mokro. Ale pro změnu jsem zapadl včas do tramvaje a dojel zpět na Letnou –takže největší déšť jsem proseděl v Mhd. A díval se/filmoval z okna.

2009-07-09_19-52-52_09072009695  2009-07-09_19-56-24_09072009697

Když jsem vystoupil u Hradu, počasí se uklidnilo. Sluníčko a tak podobně. Sice mokro, ale rychlo to schlo – takže zpět na Letnou. Aspoň na chvíli.

Slunce svítilo Letné usychala. Pár grindů po mokrých hranách, sem tam nějaký pád po mokrém mramoru – ale celkově dobré.