TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Trotlíci na Ladronce

images crosspost na ladronka.cz

projížděl jsem jen od Vypichu ke Strahovu. A tohle jsem potkal:

Trotlík číslo jedna (fitness bota, 4x80mm) – sedí před restaurací na trávě, ovšem nohy natažené přes stezku

Trotlík číslo dva (nízká bota, 4×100). Já jezdím o něco rychleji než většina davu na Ladronce. Takže je pochopitelné, že jsem dojel nějaký hlouček předemnou. Zpomalil jsem a čekal na uvolnění protisměru pro bezpečné předjetí. V tom se za mnou objevil  trotlík. Nějak to dobrzdil a více-méně srovnal rychlost. Bohužel ve chvíli, kdy bylo předjetí možné, aplikoval pravidlo “poslední ve frontě předjíždí první”, často k vidění i na silnici. Nasadil ukázkový předklon a slušný doublepush. Jediné, v čem se jeho styl neprojevil, byla rychlost. Takže se rozháněl přes celou stezku a doufal v akceleraci. Marně. Neměl o cenu se před něj cpát, takže jsem zase přibrzdil a pustil ho před sebe. I když myšlenka na to, že se “nepodívám do zpětného zrcátka” a trotlíka pošlu do trávy mě také napadla. Nakonec kýženou rychlost získal – bohužel rozpočet na předjetí byl poznamenán dlouhým čekáním  a tak se prosmýkl kolem protijedoucích tak tak. I v další části jsem mu na fitnessech vcelku v pohodě stačil.

Trotlík číslo tři (fitness brusle, 4×80). V nejužší části ladronky se rozhodl, že odbočí přes protijedoucí pruh. Jak ho napadlo, tak udělal. Že by se podíval, jestli jede někdo za či před ním ho nenapadlo. A nenapadlo ho ani podívat se do protisměru. Prostě zatočil “já jedu, vy uhněte”. Všichni jsme to ubrzdili, takže o co jde.

Trotlík číslo čtyři (nízká bota, 4×100). Na malém okruhu nad Strahovem. Proč se zapojit do levého volného pruhu, když se může za každou cenu a rozjetý z kopce zapojit do pravého plného pruhu.

Trotlík číslo pět (fitness bota, 4×80). Dva lidé v jednom směru, dva v druhém a on se stejně rozhodne předjet. Nikdo neupadl i když netuším, jakým zázrakem k tomu došlo.

Jedna náhodná jízda po Ladronce a tohle. Obávám se, že dost méně schopných bruslařů by z těchto situací skončilo s úrazem. Jestli je tohle bežný stav, byl bych pro kompletní zákaz bruslení na Ladronce.

Lidé bez mozku si mohou ubližovat i jinde a jinak.