TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Po dovolené… na brusle

Dovolená (lehký výpadek psaní) jsou minulostí.

I když není čas (skoro na nic), na brusle jsem musel. Aspoň na chvíli.

Na Letnou na lavičky. Triky mi po skoro čtrnácti dnech bez bruslí problémy nedělaly, spíše trochu zmizela ta naprostá jistota na bruslích – včetně jízdy na rovné silnici.

Z triků jsem vrátil všechno – tedy kromě topside soul. Holeň je čerstvě srostlá, chránič nemám a nechtělo se mi to pokoušet. Ale TS acid tam padl krásně.

Na Letné také jezdily dva bruslaři – oba agressiv brusle, ale vcelku začátečníci. Snažili se o soulové věci a ten lepší dával “jen” backside frontside – čímž mě zajel, protože na krátkých rámech a 80mm kolečkách tam prostě tyhle věci nejdou na lavičce nacpat. Maximálně unity, položené a odjeté po botě namísto lišt.

Dál mě nalákal aspoň malý street – který se postupem času rozrostl. Dolů na Štvanici a přes město. Osmnáctkou na Pankrác a přes fontánu a Kavčí hory ke Sjezdovému paláci. Tam něco málo zídek. Ano, legendární old-school místo. A zcela překvapivě ani PČR nezareagovala a nebyl jsem odejit.

18082009985 18082009986

Přes centrum kolem Národního shromáždění/Svobodné Evropy. Betonové zátarasy jsou minulostí a jestli si dobře pamatuju, pár zídek na grindy tam bylo. Vyzkouším příště…

17082009970

Opět z Národní na Ladronku a známou cestou přes Dlabačov a Pohořelec zpět na Letnou. Za tmy. O půl deváté. Sakra.

Hodně jsem si to užil – nejel jsem rychle, ale právě díky relativně pomalé jízdě nebyl problém vybírat zídky na triky a plynule je v jízdě realizovat. Takže super.