TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Pražské věže-[import z mamil.cz]

Jako každý rok byla i letos orientačně zábavná procházka Pražské věže. Orientační procházka Prahou – na staru dostanete historickou mapu a otázky k vyznačeným místům (čí je pomník před vchodem, kolik je tam sloupů atd) a vzhůru do ulic.

Doprava libovolná, pořadí taktéž.

Letos se mi zdála soutěž sevřenější na Starém i Novém městě, žádná Troja jako minule. Ale i tak byl rzomach od Grébovky přes Náměstí míru k Petrské věži a zpět k Petřínu a Sanošce.

Co letos zaujalo ?

  • Petrská věž, ač zvenku působivá, zevnitř dřevěné vybavení drží jen silou vůle. Ale zase se dalo ťuknout do zvonu prstem a zaposlouchat se, jak zní. Bez křiku hlídače za zády.
  • Děžurnaja u Sv. Mikuláše s pokřikem „Kolik vás tu je? S kým jdete? Vstupenkýýýý“. Hnus.
  • Mlíkarna v Riegerových sadech trpící syndromem postavili jsme rozhlednu a pak tu vyrostly stromy.
  •  Ohromný (druhý nejdelší) Sv. jakub.

Plus takové drobnosti, že jak jsem si včera dal dvakrát Petřín nahoru, tak dnes to bylo potřetí. A hned pokračování po mé oblíbené zničující cestě přes tři (až čtyři) vrchy (Letná, Hrad, Petřín, Bertramka, Děvím a někdy zpět, 30 km, převýšení kolem 1500m) nad Bertramku.

Vlastně – najel jsem jen 35km, ale z pár stovek schodů jsem byl zničenější, než z o dost delší vyjížďky.

Nakonec mapa bodů a záznam jízdy.

PS. Nakonec jsem měl 18 z 20 bodů, vynechal jsem cíl, protože jsem spěchal a byla u něj fakt fronta. Takže jsem se oficiálně vlastně nezůčastnil.

PPS: Ve výškovém záznamu jsou některé věže videt :)