TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Ráno raníčko…-[import z mamil.cz]

nevstala panna, ale já v V. Protože mě uvrtal do Štedrodenního kondičního běhu, který měl tu nevýhodu, že začínal před osmou v Krčáku. Yummy.

Po sedmé jsme vybíhali, v naprosté tmě a s čelovkami, od Labutě. Záhy se rozednilo a začali jsme potkávat i další podobně postižené v běžeckém.

U Altánu jsme byli brzy, takže ještě lehoučkým výklusem kus tam a zpět.

Před osmou se sešlo, dle pořadatelů, přes 250 běžců a po krátkém přivátání a oznámění rekreačního tempa 6/km (což je na V docela dost) jsme vyrazili. A jak jsem se pak díval do GPS, tempo docela odpovídalo.

Okruh Krčákem byl pěkný – ale nevýhoda: mám naběháno a tudíž ho znám. Ne jako vlastní boty, ale znám.

Mimochodem – opět se mi potvrdilo, že do kopců jsem na tom slušně. V jednom místě bylo stoupání ostřejší a většina kolem přešla do chůze. Mě to ani nestálo za to spomalit a zdatně jsem tam předběhl, koho šlo. A nahoře jsem počkal na V…

Ten měl na pár místech dost co dělat.

Na konci běhu, zpět u Altánu, byl zpěv koled. Díky bohu za texty, málokdo si pamatuje víc než první sloku. A ano, bylo netaktické se napřed udýchat a pak pět, ale asi se to tak nebere.

A pak už jen zklusat zpět k Labuti a je to. Z kondičních 5km bylo celkem skoro 12.

Štastné a veselé!