TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Nejbrutálnější IN-LINE akce v ČR – Výjezd na Zvičinu!

Už máte dost rovných hlaďounkých stezek? Nechce se vám jezdit sem tam po autostrádě, kde jediným adrenalinem je otočka do protisměru, nebo spára zalepená měkkým asfaltem? Vemte brusle, či kolo a přijeďte 15. května do Dvora Králové nad Labem! Máme pro vás chuťovku, na kterou vaše nohy a plíce jen tak nezapomenou! Rozhodli jsme se totiž bruslaře „zničit“ brutálním výstupem na Zvičinu – nejkrásnější a nejvyšší horu Podkrkonoší.

Začneme opatrně, dá se říct jemňounce. Ve 13.30 bude časovka na 3,44 km po rovince na nové pohodlné cestě za královédvorským letištěm. Tato časovka je i pro vaše ratolesti a slabší části rodiny.
Ihned po vyhlášení nejlepších dětí se společnou jízdou vydáme přes město směrem k železničnímu přejezdu nad Lipnicí. Zde odstartujeme druhou časovku do vrchu směrem na Dehtov v délce 2,75 km a s převýšením 133m. Na stejné trase byla v 80 letech i jedna lehčí horská prémie cyklistického Závodu míru.
Do obrázku jsou do řezu i do mapy zakresleny jednotlivé úseky (měřil jsem na kole pomocí gps Garmin Edge 705). Chcete-li si trať virtuálně projet, klikněte zde.  Možná bude potřeba přepnout do metrického systému (v pravo nahoře).

Z Dehtova společně sjedeme z kopečka do obce Třebihošť, kde odstartujeme třetí měřený úsek a to výjezd na Zvičinu, nejvyšší horu Podkrkonoší. Délka je 3,98 km a nastoupáme 243 m! Celkově se nastoupá úctyhodných 376 m! Na kopci v Raisově chatě bude poslední a nejdůkladnější občerstvení (jinak bude občerstvení dostupné po celou cestu) a hlavně vyhlášení výsledků, kdy vyhlásíme KRÁLE A KRÁLOVNU ZVIČINY, kteří získají hlavní ceny v podobě soudků Královédvorského piva Tambor a další ceny. O většinu hodnotných cen se ale bude losovat ze všech účastníků akce, protože už jen vyjet na Zvičinu bude výkon hodný krále, či královny.
Jízdu budou doprovázet auta a autobus, který cestou posbírá všechny, kdo již nebudou moci a HLAVNĚ všechny bruslaře sveze ze Zvičiny zpět do Dvora Králové nad Labem. Nejodolnější a nejodvážnější jedinci mohou vystoupit v Horní Brusnici a zpět do Dvora Králové cca 14 km z mírného kopečka, ale po nepříliš kvalitním asfaltu, dojet na bruslích. Do autobusu je možné usadit i rodinné příslušníky jako doprovod. Autobus se cestou zpět na chvilku zastaví i na krásné přehradě Les Království (Tešnov), která se před pár týdny stala národní kulturní památkou.
Protože se jede hlavně do kopce, pojedeme za každého počasí! Děti mohou jet pouze za doprovodu rodičů. Přilba je povinná pro cyklisty i bruslaře, hůlky a chrániče doporučujeme. Jede se za plného provozu. Auta však jezdí jen ve středním měřeném úseku, kde je ale krásná široká silnice, která je v sobotu odpoledne málo frekventovaná. Řidiče budeme o probíhajícím závodu důrazně informovat. Akce je již 4 ročníkem tradičních královédvorských In-line jízd, které se vždy vyznačovali jistou „náročností“.
Cena: 50 Kč pro bruslící účastníky i cyklisty. E-mailové přihlášky i s informací, kolik lidí pojede jako doprovod v autobuse prosíme posílejte na náš e-mail: redakce@ladronka.cz. Je to důležité pro zajištění dostatečného množství autobusů, občerstvení a organizátorů. Chcete-li pomoci s organizací, budeme rádi.
Vytvořili jsme také speciální skupinu na facebooku! Přidejte se.

mapa a profil  rozdeleni-useku

Těšíme se na Vaši návštěvu ve Dvoře Králové nad Labem
Jan Holan, Kateřina Sekyrková, Aleš Kubica