TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Lidé, lidé, lidé

Možní jsem tu zmínil, že už nějakou dobu provozuji “kolaborativní blog” na brusle.info/blog. Prvních pár let jsem to táhle společně se starou partou, pak už jenom sám a letošní veselosti s rychlobruslaři vedly k znechucení a odchodu sem.

Ale přesto se na brusle.info občas někdo zaregistruje. Což je fajn – bylo by prima mít co číst a při současném počtu registrovaných (60 kousků) by stačilo, kdyby jeden člověk napsal jeden článek za dva měsíce a stále by každý den bylo něco nového.

Tak takhle to nefunguje.

V registraci byl důvod, proč se dotyčný chce registrovat. Kdysi to fungovalo jako první filtr, s mým opuštěním blogu jsem registrace otevřel – ale důvod tam stále je. A lidé ho většinou vyplní. Tady je pár autentických:

  • vedet kde jsou zavody a zabava
  • Videa
  • Přidání odkazu na inline infoserver BeInline a pří…
  • získání nových informací o bruslení

Co mají společného ?

Vezou se, nepřispívají a jen chtějí informace získávat. Případně přidat odkaz na sebe sama. Nedá se nic dělat – ostatně na internetu (a nejen tam) jen pár lidí tvoří obsah (a kvalitní ještě méně) a zbylých 99% jen konzumuje.

Nebo v lepším případě vystačí s výkřiky na Facebooku či Twitteru (nic proti, také je používám).

A protože mě už nebaví mít dostatek vykladačů názorů (on i diskuze o GPS vede spíš k osočení, co že to používám, že je to nepřesné a měl bych používat něco úplně jiného), šel jsem jinam.

Škoda, brusle.info jsou přes to všechno srdeční záležitost a opravdu nemám to srdce je vypnout.

Zatím.