TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Alespoň na chvíli večer

Po odpoledni v půjčovně (sice ne fofr, ale příjemně to uteklo) jsem stihl alespoň chvíli na brusle. Na Letnou. Napřed za soumraku a později pod lampami jsem to skoro dvě hodiny točil dokola. Převážně soulové triky, spíš na rychlost a styl než na náročnost.

Bohužel odcházejí brusle. Spravovaná pata potřebovala při dopolední kontrole kladivem srovnat, nůž je ze strany obroušený a ohýbá se. Za to mohou hlavně alley-op triky. Příliš prudce naskakuju a právě lišta kolem prvního kola naráží jako první. Až se brusle odeberou tam, kam hodné brusle odcházejí, budu smutný. Nějak na trhu aktuálně nejsou brusle, které by mě vyhovovaly. Ať už vizuálně nebo vlastnostmi. Je to na houby.

A poslední adrenalinový zážitek byla cesta domů – kopec sice není příliš velký, ale když někdo (já) zanedbá údržbu, načež se mi šroub povolil a vypadl. I s předním kolem. Chvíli jsem nevěděl “wo vo go”, ale zorientoval jsem se vcelku rychlo a nakonec zastavil a upadlé kolečko našel. Ale stejně dobré, že jsem si z půjčovny vezl boty – kvůli grindplatům jiné šrouby nešly použít a bez prvního kola to moc dobře nejede.