TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

BuboRampa Milý deníčku, musím se podělit o nevše…(import z brusle.info/blog)

BuboRampa
Milý deníčku,
musím se podělit o nevšední zážitek. Dnes jsem s Bubem šel zkusit u-rampu na Hanspaulce. Já s fitness, Bubo kompletně ochráničován.
Pohled to byl pro bohy. Koordinace pohybů při houpaní v rampě byla u Buba velmi zajímavá. Tudíž místo toho, aby se v rampě rozhoupal začal tím, že první rozjezd byl nejvyšší a dál rychlost jen ztrácel. S tím, že v prakticky nulové rychlosti při jízdě pozadu upadl. Skládal se velmi elegantně a překvapivě nebyl ani příliš vulgární.
V jeho hecování mi pomáhali dva kolaři. Nakonec jsme našeho letce dostali do stádia, kdy se houpal (s otočkou) skoro u kopingů. Nastal čas výjezdu na rampu.
I to Bubo pojal originálně. Rozhoupal se a místo toho, aby vyjel co nejvýš a jen se chytil kopingu, odrazil se již v dolní části rampy, napřáhl ruce a letěl. Bohužel z místa odrazu to nahoru bylo metr a pů na dálku a to samé do výšky vzhůru po rádiusů. Tudíž končil zavěšen za prsty a bezmocně se mrskající sjížděl po břiše dolů.
Nakonec se úspěch dostavil. Ale to byl jen začátek.
Po vydrápání se na plošinu nastal daleko závažnější problém: jak dolů. Když jen ležel na zádech, bylo to dobré. Když ale vstal a podíval se dolů, jeho výraz se výrazně zachmuřil. „Tiku, jak se dostanu dolů ?“. „No, prostě to sjedeš“ nepotěšil jsem ho.
Další problém: „Co na druhé straně ?“. Bez urážky: obdivuji všechny začátečníky, kteří se starají, co na druhé straně rampy a přitom netuší, jak mizivou šanci se tam vůbec dostat mají. Natož něco podniknout.
Po několika minutách se rozhodl, že alespoň ze sedu. I přestal zevlovat ve stoje a posadil své těžce zkoušené tělo na koping. A seděl. Když už vtípků od všech zúčastněných bylo moc, odrazil se a jel. Poprvé v životě jsem někoho viděl sjet rampu po zadních kolech. Dole sice šel k zemi, ale křest měl za sebou.
To ho povzbudilo a tak se opakováním předchozích postupů opět vyškrábal nahoru.
Dál už to bylo vcelku nuda, protože začal jezdit ze sedu do sedu po rampě. Další zábava byla až na funboxu, kde předvedl několik ukázkových „k zemi“.
Pak už jen trochu zevlování a koukání po okolí a domů.
PS. A já ? Na fitness bruslích jsem se pohoupal v rampě, ujistil, že už mi to moc nejde a že bych to rád trochu rozhýbal a a na funboxu si dal soul a alley-oop soul (pořád na fitnessech). Pak už jen jízda za okýnko Bubovozem na hlavní (ano, myslím, že jeden kanál jsem minul. Zbylých 200 ne) a downhill z Hanspaulky. Příjemné, byť ne moc rychlé. A to je vše přátelé.
PPS: Bubo to stihnul drive :)