TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

První podzimní bruslení paláce Flóra průšvih nebo…(import z brusle.info/blog)

První podzimní bruslení paláce Flóra
průšvih nebo povedená akce ?

Na stránkách www.palacflora.cz inzerované „úspěšné bruslení“ zahájilo svoji sezonu. Dlouho jsem váhal, jestli Flóra nebo raději ven. Konkurence počasí byla silná, ale nakonec mě hlavně zvědavost vyhnala podívat se, co nového.
Po krátkém hledání správných schodů a pocitu, že v obyčejných džínách do nákupního centra opravdu nepatřím (a koneckonců patřit nechci) jsem se konečně dostal do patra -1, kde se bruslení odehrávalo. (Oproti loňským -3 znatelný posun. Ještě pár let a bude to na střeše).
Malé odbočení – právě jsem se přistihl, jak plácám a plácám, jen abych nemusel psát o party.
Ve svých dvaceti osmi nemám problémy s věkem. Ačkoliv jsem dorazil krátce po páté, byl jsem prakticky nejstarším člověkem. Věkový průměr byl 12 let. Některé děti se motaly po dráze (opět zkrácená, celková délka nic moc a nebýt pár sloupů, tak jen obdélník), většina dětí s nezanedbatelným zastoupením romské menšiny) se kupila kolem repro beden, projekce snowboardového videa a DJ, který šel ve stopách „ostrého obrazu a čistého zvuku ze San Rema“ a pouštěl nejnovější hity. Bohužel minulého století a nejprofláklejší tuc-tuc. Zlatá slečna Salačové z loňska.
Z dalších atrakcí: půjčovna bruslí, čtyři PC na vyzkoušení (a patřičnou frontou k nim), stánek s prodejem světélkujících tyčinek, a výčep (nabídku jsem moc nezkoumal).
Letenská parta měla svůj rail a řádila převážně na něm.
Za největší atrakci se dala pokládat skupina čtyř „men in black“ aneb security. Chodili vedle sebe a většinou v protisměru bruslení. Pak už jen dvě slečny rozdávají program kina a popcorn (naberte si z krabice a jděte) a to bylo vše.
Z inzerovaných soutěží jsem byl přítomen jen exhibici na bruslích – od malých dětí (udělám na brulích kotrmelec a oni mi zatleskají) až k Točičovi (rád ho nemám, ale jezdí dobře) a letenské crew (nevím, kdo ocení fakie liu-kang 360, ale mě se moc líbila).
A co dál ? Kroužení mě poměrně záhy přestalo bavit, naprosto rozdílné úrovně bruslařů také příliš radosti nepřinesly a tak byl sjezd Vinohradské příjemným zakončením.
A jak to zhodnotit ?
Pokud potřebuji odložit děti – ano.
Pokud je mi méně než 15 – ano.
Jsem pedofil – určitě ano.
Venku je 30cm sněhu a mám abstinenční příznaky z nedostaku bruslí – ano.
Ale v žádném jiném případě ne.