TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

[b]Nejlepší jízda je na ledu ?![/b] Vzhledem k po…(import z brusle.info/blog)

[b]Nejlepší jízda je na ledu ?![/b]
Vzhledem k počasí bohužel ano. První letošní bruslení dopadlo nad očekávání dobře. Mírně chaoticky domluvený sraz na Štvanici se skoro podařilo dodržet. Mírné zoufalství jsem připravil pokladní:
„Nebylo to ještě loni za padesát korun ?“
„Ne…“ Škoda toho cáru papíru, kterým byla přelepená stará cena.
„A když už jste zdražili, čím jste zlepšili zdejší služby ?“ Ne-kvalita místního ledu je už legendární…
„No… asi ničím…“
A už jsme byli vevnitř. V souladu s tradicí se ještě deset minut po té, co jsme měli být na ledě hrálo jakési utkání. A dokonce tam byli lidé, kteří se tvářili, že jsou tam kvůli fandění. Sice jich bylo tak dvacet, ale byli.
Pak už jen ) úprava ledu a vzhůru na to.
Dál budu stručný: nebylo to tak hrozné, jak jsem čekal. Jen mě štve, jak jsou rozdělené role. Já umím zabrzdit shufflem na kolečkách a na asfaltě, Sváťa a PC – Romeo na ledě. Sakra. Jednou už se to musím naučit !
Protože lidí bylo málo, došlo i na frisbee – jsem zvědav, jestli se to ujme a příště nebudeme osamoceni. Dál už jen zkoušení různých skopičin z koleček a okukování slečen, které zvládaly pirutety a podobné nesmysly, které nám vůbec nešly.
Správa stadionu se překonala a pustila rádio. Za první nahlas a za druhé velice příjemné. Rock and roll v klasickém duchu. Velice příjemné, ale i přes časté upoutávky vůbec netuším, co za stanici to bylo.
Hodina a půl utekla jako voda (spíš led) a ozvala se fyzička. Tedy spíš její nepřítomnost a následovalo vzdaní jízdy ještě před oficiálním koncem.
PC-Romeo měl odvoz i s jeho slavným psem. Na mě zbyla MHD a chuť si to co nejdřív zopakovat.