TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

[b]Sportprag[/b] Protože jsem s kolem dostal i pá…(import z brusle.info/blog)

[b]Sportprag[/b]
Protože jsem s kolem dostal i pár volných lístků, jel jsem se podívat.
Samotný Sportprag poměrně zklamal. Mraky stánků věnující se sportovnímu náčiní jen vzdáleně (například kryty na kabely vedené přes silnici)m jiné obležené zástupy diváků v bláhové naději nějaké výhry a ještě sporty na které se divím dost skepticky. Za všechny spinning (zlaté kolo v přírodě), různé druhy chodících pásů měřících a hrajících a jako nejlepší simulátor chůze do schodů. Naštěstí jen prototyp.



A co z toho zajímavého ? Kola všech možných značek, i když nejvíc bylo vidět Author. V jeho expozici byla i jakási u-rampa, ale bohužel se ani nic nekonalo a těch pár lidí mě informovalo vcelku nedostatečně.
Vypadá to, že letošním hitem v kolech jsou kotoučové brzy v každé situaci a hi-tech kolo. Ať silnice nebo horské. Taková na „normální ježdění“ jsem snad prezentovat neviděl. (Ehm… ne že bych si něco takového koupil – ale děsí mě představa vlastnictví všeho „pro“ jako praví profesionálové. Ať už se jedné o Horstův kráječ, vytahovač hřebíků nebo kolo. Vím co chci a opravdu nepotřebuji reklamní masáž že „to používají praví profesionálové, kterým jsem zaplatili dost na to, aby to opravdu říkali“).
Ale kola tam byla pěkná.
A brusle ?
Podle stavů stánků to už není ani komerce ale něco hluboce za zenitem. K2 sports měli jeden stojan s agresivkama a na zdi něco fitness. Pravda, nezkoumal jsem je příliš podrobně, ale na první pohled nic nezaujalo a po konzultaci s www k2.com mám dojem, že se ani nejednalo o modely 2005. Z fitness oblasti už vůbec nic zajímavého. Resp. standart který neurazí – nezaujme.
Krom K2 měli slušnou expozici ještě Tempish – docela zajímavě vypadali pětikola (co, Ajsi?) ale to také není moje kolečko (vtipná parafráze „mého šálku kávy“).
Dál tam ležely na zemi zapomenuty off-road brusle, za jejichž půjčení na Ladronce loni účtovali neuvěřitelné peníze. Tady nikoho nezajímaly…

Dále to byli http://www.insportline.cz/, ale z jejich nabídky zaujal jen model skateparku. Sice pěkný, ale nevím, k čemu (možná fingerboarding?).

Dále firma http://www.sportfitness.cz – pár bruslí tam měli (na rozdíl od stránek) a jinak nic.
Absolutní vrchol dosáhl www.hejduksport.cz (adresou si nejsem jist, že se shoduje se zmíněnou firmou) – den před koncem a tři hodiny před uzavřením balili jako o život s tím, že ještě kolemjdoucím ukazovali, proč je lepší kovový frame a jak se umělohmotný viklá. Jen mne překvapilo, že oním prezentovaným nekvalitním produktem byl přímo jeden kousek z jejich nabídky…
A to je v podstatě vše.
Bauer, Roces a případně další velké výrobce se mi při nejlepší vůli nepodařilo nalézt.
A jak ukončit nepříliš optimistický článek o budoucnosti bruslení v Čechách ?
Bruslení nezemře… jen bruslaři.

A ještě model oblečení na příští rok:

Pár dalších fotek samozřejmě u mě v galerii.
ps. Hosteky tam nejsou – byly ošklivé :-(