TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

První letošní Pardubice na bruslích – 14. května …(import z brusle.info/blog)

První letošní Pardubice na bruslích – 14. května

První příležitost projet se bezpečně pardubickými ulicemi budou mít letos vyznavači kolečkových bruslí v sobotu 14. května. Sraz účastníků již tradiční akce Pardubice na bruslích bude na parkovišti u Duhové arény. Za asistence vozidel městské police vyrazí peloton bruslařů z parkoviště v 15 hodin.

„Už se docela těším. Když bylo v minulých dnech příznivé počasí, obul jsem si brusle a vyrazil na kratší projížďku kolem domova. Nebylo to ale ono, přece jenom projet se ulicemi se stovkami dalších lidí je působivější zážitek,“ uvedl pardubický primátor Jiří Stříteský.

Pro letošní rok připravuje město, hlavní pořadatel akce, několik zpestření. Jedním z nich by mělo být podvečerní bruslení a následný doprovodný program, v jehož rámci vystoupí opravdoví mistři malých koleček. Předběžně byla v této souvislosti dojednána s bruslařskou asociací ICC zhruba dvouhodinová show, která se má uskutečnit v průběhu srpna.

Trasa pro první letošní bruslení bude v následujících dnech k dispozici na internetových stránkách www.pardubicenabruslich.cz Stejně jako při minulých akcích budou nad bezpečným průjezdem pardubickými ulicemi dohlížet městská policie a v oranžových vestách také pracovníci magistrátu.

Michal Zitko
vedoucí kanceláře primátora