TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

[b]Pardubice na bruslích – první jízda 2005.[/b] …(import z brusle.info/blog)

[b]Pardubice na bruslích – první jízda 2005.[/b]

Po drobných personálních a dopravních potížích naše výprava odstartovala z Letné překvapivě včas a snad jenom kromě telefonu od Pavla, který byl na místě a vyhlížel nás, se nic zajímavého nestalo.
(až na standardní bordel na silnicích, předjíždění kamionů navzájem a podobné prasečiny).
Na parkovišti před Pardubickou Duhovou arénou jsme dorazili prakticky první. Přivítali se se Pavlem (prý vypadáme stejně jako na fotce – poznal nás. Koneckonců on se od obrázku také moc neliší, takže to bylo jasné).
Větší část osazenstva (Radek s dcerou, Zdener a Bubo) projevili hlad a zamířili do McDonalda na prefabrikáty, čehož výsledek byl, že jsme start prakticky nestihli. Hm.
Při návratu před Duhovou arénu už bylo parkoviště prakticky zcela plné. (Později byla vyhlášená zatím největší účast ze všech jízd, já bych to odhadl ke dvěma tisícům bruslařů – uvidíme, co bude na oficiální stránce www.pardubicenabruslich.cz). Hudbu zajišťovaly dva vozy lokálního rádia (něco jako Evropa 2 – moc se to poslouchat nedalo (ale to je velmi subjektivní).
Věk účastníků se pohyboval od pěti do šedesáti (odhadem – neptal jsem se), tudíž bych akci nazval opravu „pro každého“.
Krátce po třetí hodině se průvod vydal na cestu. Inzerovaná cesta měla měřit osm kilometrů s anoncovanými odbočkami a zkratkami pro méně zdatné.
Temp bylo volně procházkové, s občasném hecováním ze strany organizátorů (Pojedeme rychleji ?), ale změny nebyly příliš výrazné. Možná by nebylo špatné uspořádat akci „ pro pokročilé“ s větší rychlostí a delší trasou.
Cesta prokličkovala Pardubicemi, z části kopírovala loňskou poslední trasu, zčásti vedla nově. Většinou širokými silnicemi s velmi slušným asfaltem, které městská policie zavírala a odkláněla dopravu. Neboli organizace za jedna.
Necelých čtyřicet minut jízdy uplynulo jako voda a objevilo se cíl u Duhové arény.
Praha (= my) dojela na čelných místech a tak jsme mohli sledovat proud bruslařů, který se ulicemi vlnil ještě několik minut.
Na závěr akce ještě pár slov pořadatelů (město Pardubice, resp. magistrát) z kterého vyplynulo, že ještě sami neví, kdy bude další jízda, losování o účast in-line zájezdu do Rakouska (?) a konec.
Dav se rozplynul a za pár minut jsme stáli na parkovišti sami.
Škoda, že není návaznost na nějakou akci po dojezdu – a osobně bych to uvítal.
Pak už jen družba Praha – Ostrava a domů.
V Praze pro jistotu pršelo a proto se nekonala ani žádní in line exhibice na Letné.

Galerie