TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Cukrák ? Cukrák!-[import z mamil.cz]

Mám problém. Kam na kolo. Když se podívám na heatmapu, tak mám rozptyl slušný – ale v poslední době mám dojem, že jsem jel už všechno. Minimálně dvakrát.

Takže se vracím na jih Prahy – Zbraslav, Vrané. Mít víc času, tak Mníšek, Halouny. To jsem na dnešek plánoval, ale v poledne mě bolely nohy (při pohledu na přehled týden v kuse sport) a tak jsem vyrážel až k večeru. Hm, něco krátkého. Třeba to, co naposledy. Cukrák.

Podle vody to jelo pěkně, občas lehce fouklo do zad, ale rekordy ve Stravě jsem plánoval až Zbraslav – Cukrák – Baxova vlna.

Vlítnul jsem na to nekompromisně. Obecně si nepamatuju, jestli jsem někde jel 5 nebo 7 km/h, ale zařazený převod. A dnes to bylo na těžší. Všude. Samozřejmě v sedě – vydupat to ve stoje a padnout není úplně to, co jsem chtěl.

Potěšil výjezd Zbraslav – Baně na velký talíř – když jsem byl ve formě, tak jsem to jezdil celé. Ale teď uhýbám Na plácku – Nad Kamínkou a to se na velký fakt nedá.

Vyrval jsem to až nahoru a rekordy padaly. Cestou dolů mě naštvala maximálná rychlost  (viz foto) – tam snad stačilo vydechnout. Ale nemám odvahu to nahoře rozšlapat a cestou nabírat rychlost – tohle je jen to pustit samospádem. 69,98, pche…

Pak už směr Baxova vlna – takhle to fakt nevypadá složitě, ale první kopec je moc a další dva malé bez odpočinkou jsou peklo. Fígl je rozšlapat to po rovině a pak vytrvat, co to jde.

Pak sjezd do Všenor a směr Praha. To už se mi jelo dobře a věděl jsem, že je to i docela rychle.

V centru zakličkovat kolem Národního a po magistrále domů.